neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Αθλητισμός ΦΟΡΕΙΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
facebook
Έχουμε 18 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ

Με απόφαση της τελευταίας ολομέλειας της 13/4/2010 των φορέων Άσκησης Αθλητικής Πολιτικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Αττική προχωράμε στην έκδοση της παρακάτω ανακοίνωσης – ψηφίσματος με στόχο την επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν χρόνια την ομαλή λειτουργία των προγραμμάτων Αθλητισμός για όλους...

Η ανακολουθία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης σε σχέση με την σημερινή πρακτική της σε θέματα μαζικού αθλητισμού δημιουργεί ένα αβέβαιο περιβάλλον στην συνέχιση των προγραμμάτων Αθλητισμός για όλους που αποτελούν κεκτημένο δικαίωμα των πολιτών όλης της χώρας.
Οι τεράστιες σπατάλες χρημάτων σε διοργανώσεις και θεσμούς αμφιβόλου ποιότητας αλλά και σημασίας για την χώρα, όπως special olympics, Μεσογειακοί κλπ. εν μέσω της οικονομικής κρίσης, στερούν από τους πολίτες την δυνατότητα της Δια βίου Άσκησης.
Ο Μαζικός αθλητισμός βασικός πυλώνας αθλητικής πολιτικής για το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά τίθεται στο περιθώριο. Αντ’ αυτού ενισχύεται ο Αγωνιστικός Αθλητισμός μέσω της χρηματοδότησης των ομοσπονδιών χωρίς πρώτα να διασφαλιστεί η εκκαθάριση του μητρώου των Αθλητικών Σωματείων. Οι χρηματοδοτήσεις της Γ.Γ.Α για τα έτη 2007, 2008 και 2009 αναστέλλονται αφού δηλώνεται αδυναμία πληρωμής τους. Εκατοντάδες Κ.Φ.Α που απασχολούνται στα προγράμματα αυτά γίνονται επαίτες των δικαιωμάτων τους. Σήμερα επαναφέρουμε το παλλαϊκό αίτημα της “Δια Βίου Άσκησης” στο προσκήνιο της συζήτησης για τον αθλητισμό.
Ζητάμε την επίλυση βασικών προβλημάτων μας.Απαιτούμε :
1. Την άμεση αναδιάρθρωση του νομοθετικού πλαισίου των προγραμμάτων “Αθλητισμός για όλους” με τακτοποίηση θεμάτων που αφορούν :
• Την διαδικασία πρόσληψης Κ.Φ.Α
• Την αύξηση των μικτών αμοιβών τους
• Την έναρξη και λήξη των προγραμμάτων σύμφωνα με την εκάστοτε σχολική χρονιά
• Την δίκαιη αναλογική κατανομή των τμημάτων ανα ΟΤΑ
2. Την άμεση αποπληρωμή των οφειλών της Γ.Γ.Α προς τους ΟΤΑ για το έτος 2008-2009 και τον ορισμό αυστηρού χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής παλαιοτέρων οφειλών από το 2001 και μετά.
3. Την έναρξη διαλόγου με τους ΟΤΑ για την λήψη απόφασης για νομοθετική ρύθμιση νομιμοποίησης αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών, κληρονομιά των ΟΤΑ από την Γ.Γ.Α.
4. Την ένταξη των Προγραμμάτων Αθλητισμός για όλους στον Εθνικό Σχεδιασμό για την ανάδειξη της Δια Βίου Άσκηση ως μέσου βελτίωσης της ποιότητας ζωής του ανθρώπου, ως μέσου πρόληψης και απάλειψης ασθενειών που αφορούν τον σύγχρονο τρόπο ζωής.
5. Την άμεση έναρξη διαλόγου με την Γ.Γ.Α και το Υπ. Πολιτισμού.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στη συγκρότηση του Δικτύου Συνεργασίας των ΟΤΑ με την επωνυμία “ΔΙΑΥΛΟΣ” με στόχο την κατοχύρωση της δουλείας μας ως του κύριου Πυλώνα ανάπτυξης του Αθλητισμού στην χώρα.
Η επόμενη συνάντηση μας την Τετάρτη 12/5/2010 θα αποτελέσει ημέρα αποφάσεων για περαιτέρω ενέργειες. Με το παρών ψήφισμα εξουσιοδοτούμε την Συντονιστική μας επιτροπή να το επικοινωνήσει στα Ελληνικά Μ.Μ.Ε, στην Γ.Γ.Α. στον Υπ. Πολιτισμού, στο Γρ. Πρωθυπουργού, στα Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στους πολίτες που συμμετέχουν στα προγράμματα αυτά.
ΟΤΑ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ, ΠΕΥΚΗΣ, Ν. ΛΙΟΣΙΩΝ, Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, AΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Ν. ΨΥΧΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΠΑΤΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΛΑΥΡΙΟΥ, ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΠΑΙΑΝΙΑΣ, ΜΟΣΧΑΤΟΥ, ΒΟΥΛΑΣ, ΛΑΜΙΑΣ, ΑΛΙΜΟΥ, ΠΕΙΡΑΙΑ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΒΡΙΛΛΗΣΙΩΝ, ΑΘΗΝΩΝ, Ν. ΙΩΝΙΑΣ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ, ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ


Πληροφορίες: Π. Συρίγος, Πρόεδρος ΟΝΑ Ν.Σμύρνης
Τηλ: 210-9350831, Κιν.: 6978999927