neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Αθλητισμός ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
facebook
Έχουμε 17 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

panionios_logo_lowΣύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Κων/νου Τσακίρη θα διεξαχθεί ανοιχτός διαγωνισμός για την πώληση της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ο οποίος ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010 και λήγει στις 29 Νοεμβρίου. Η απόφαση του κ. Τσακίρη, ο οποίος μετά από 4,5 χρόνια θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα, να μην μεταβιβάσει τελικά τις μετοχές του σε ομάδα επιχειρηματιών, όπως είχε αρχικά δρομολογηθεί, προκάλεσε ενθουσιασμό στους 1.000 και πλέον φιλάθλους που βρέθηκαν χθες το βράδυ στο γήπεδο του Πανιωνίου σε ανοιχτή συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί την Τετάρτη 17/11 κατά τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Πανιώνιου. Οι φίλαθλοι απαιτούν να γίνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε ο Πανιώνιος να περάσει σε "πανιώνια χέρια"...

Η πώληση της ΠΑΕ, πάντως, έχει αναστατώσει την ομάδα στην οποία επικρατεί κλίμα αγωνίας και αβεβαιότητας για το μέλλον. Έτσι εκτός από την παραίτηση σύσσωμου του Δ.Σ. το Σάββατο 13/11/2010 την οποία προκάλεσαν οι αποφάσεις του κ. Τσακίρη, είχαμε χθες και την παραίτηση του κ. Γιώργου Παράσχου από την Τεχνική Ηγεσία, ενώ την παραίτηση τους υπέβαλαν και οι: Νίκος Κολιδάς (Υπεύθυνος Ασφαλείας), Μαρούλα Βλάχου (Τιμ Μάνατζερ), Κώστας Παπαδάκος (Υπεύθυνος Τύπου)  και Γιώργος Συνοδινόπουλος.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που ο σύλλογος συμπληρώνει 120χρόνια ιστορίας και το ποδοσφαιρικό τμήμα βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, κινδυνεύοντας σοβαρά με υποβιβασμό.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Τσακίρης αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

"1) Η ΠΑΕ δεν έχει πωληθεί ούτε έχει προσυμφωνηθεί η πώληση της. Είναι όμως υπό πώληση, διότι προσωπικά, όπως δήλωσα και χθες ενώπιον της Γ.Σ. της ΠΑΕ, δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στα διοικητικά και μετοχικά μου καθήκοντα, όπως αρμόζει στο σύλλογο και ειδικά αυτή τη δύσκολη στιγμή.

2) Από αύριο Πέμπτη, ξεκινάει ανοιχτός διαγωνισμός για την πώληση έως και 80% των μετοχών της ΠΑΕ  ως εξής:

(α) Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να υποβάλλουν προσφορές για ποσοστό μετοχών από 5% έως και 81% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

(β) Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν από μεθαύριο Παρασκευή 19/11/2010 να λαμβάνουν Εμπιστευτικό Φάκελο (Info Memorandum) ο οποίος θα περιέχει: (Α) πλήρη στοιχεία  περί της οικονομικής κατάστασης της ΠΑΕ. και (Β) βασικές προϋποθέσεις αγοράς των μετοχών. Βεβαίως οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να ζητούν κάθε άλλη σχετική διευκρίνιση. Προϋπόθεση υποβολής προσφορών και λήψης των ως άνω στοιχείων είναι η προκαταβολή δικαιώματος συμμετοχής ποσού 5.000 Ευρώ υπέρ του Ερασιτέχνη Πανιωνίου.

(γ) Θα δεχτώ έγγραφες και δεσμευτικές προσφορές μέχρι τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 10:00 πμ.

(δ) Εντός των πρώτων ημερών του Δεκεμβρίου θα λάβω τις αποφάσεις μου για το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θα αποκτήσουν τις μετοχές. Διευκρινίζω ότι δε θα δεχτώ καμία πρόταση για ανάληψη του management της ΠΑΕ.

3) Το Δ.Σ. που προέκυψε χθες απαρτίζεται από φίλους συνεργάτες μου, δε θα ασκεί ουσιαστική διοίκηση και εξελέγη με μόνο σκοπό να ολοκληρώσει τη μεταβίβαση των μετοχών. Μέχρι την ολοκλήρωση της ως άνω διαδικασίας, η ΠΑΕ θα διοικείται από  τους κ.κ. Γεώργιο Ζερβακάκο και Λάζαρο Καμπανόπουλο. Προπονητής της ομάδας είναι ο Άκης Μάντζιος και καθήκοντα Γενικού Αρχηγού αναλαμβάνει ο Γιάννης (Έβανς) Παυλόπουλος.

Σε προσωπικό επίπεδο και έχοντας δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ, χωρίς να έχω πάρει ποτέ ούτε ένα Ευρώ από τον Πανιώνιο (τα ποσά εκ των πωλήσεων παικτών, στο σύνολό τους, κατέληξαν στα ταμεία της ΠΑΕ και δαπανήθηκαν για ανάγκες της – άλλωστε τα αποσπάσματα των τραπεζικών καταθέσεων, επιταγών και τα συμβόλαια πωλήσεων  ετέθησαν στη διάθεσή των συνδέσμων οπαδών, σε συνάντηση που έγινε το φετινό καλοκαίρι - κάτι που για πρώτη φορά έχει γίνει σε ΠΑΕ), θα ήθελα απλά να εκφράσω την πικρία μου για την αχαριστία με την οποία αντιμετωπίστηκα όλα αυτά τα χρόνια. Σε αυτούς που μέχρι πριν λίγο «αποφάσιζαν» να διώξουν τον Πανιώνιο (που είναι Ένας και Ενιαίος, ανεξαρτήτως μετόχων, μετοχών, αφεντικών, managers κλπ) από το σπίτι του, έχω απλά να τους πω ότι ως Πανιώνιος λυπάμαι πολύ.

Τέλος, σε αυτούς από τους «φίλους» και «γνωστούς» μου, που, χθες, έβριζαν, κάτω από τα γραφεία μου, τη μητέρα μου και τα παιδιά μου, εύχομαι απλά ο Θεός να τους συγχωρήσει, καθώς εγώ δε θα τους συγχωρήσω ποτέ." τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακίρης στην ανακοίνωσή του.