neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Πολιτιστικά "ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΓΑΠΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ" ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ"
facebook
Έχουμε 11 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

hliaxtidaΤο Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού «ηλιαχτίδα», μετά από 11 μήνες παρουσίας στην πόλη μας, τη Νέα Σμύρνη, με πολλή χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση, έρχεται να ευχαριστήσει θερμά, όχι μόνο τους συμπολίτες μας αλλά και τους συνανθρώπους όμορων δήμων. Η ανθρώπινη συμπαράσταση όλους αυτούς τους μήνες, που δέχτηκε από όλον τον κόσμο ήταν συγκινητική. Ιδιαίτερα τις ημέρες των Χριστουγέννων έζησε μεγάλες στιγμές αγάπης και ανθρωπιάς.

 

 

 


Η ευαισθησία των ημερών αυτών και η αγάπη προς το συνάνθρωπο και κυρίως προς τα άρρωστα παιδιά με σοβαρά νοσήματα από επαρχία που φιλοξενεί το Κέντρο, πλημμύρισε τις καρδιές όλων μας.
Στις 18/12/2010 τα Νέα Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα (Ερεχθείου 6, Άλιμος), μας συμπαραστάθηκαν, οργανώνοντας ένα Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, με σκοπό την ενίσχυση του έργου μας. Η μεγάλη συμμετοχή των γονέων του σχολείου ήταν πρωτοφανής καθώς γνώριζαν το σκοπό αυτής της προσπάθειας. Η επιτυχία της διοργάνωσης κατάφερε να προσφέρει ένα σεβαστό ποσό στο Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού.
Στις 23/12/2010 ο διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Παλλάδιο Νέας Σμύρνης, κ. Νικόλαος Δήμπας, με μαθητές του Λυκείου, επισκέφθηκε το Κέντρο μας με χρήματα και χειροποίητα δώρα από τα παιδιά.
Τη μεγάλη αυτή χαρά ήρθε να συμπληρώσει, την ίδια μέρα, η παρουσία των καθηγητών του 3ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης, κ. Νατάσας Μπαρμπαλιά και κ. Γιώργου Μπέσιου με ένα μεγάλο αριθμό μαθητών. Οι μαθητές με τις κιθάρες τους, μας τραγούδησαν τα κάλαντα και διάφορα άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια δίνοντας μια χαρούμενη νότα στους φιλοξενούμενους του Κέντρου που δυστυχώς η ασθένειά τους, τους στέρησε την ευκαιρία να κάνουν Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους, μακριά από τα σπίτια τους. Τα παιδιά επέδειξαν μεγάλη ευαισθησία προσφέροντας κουτιά με δώρα που έφτιαξαν τα ίδια.
Ο χορός της αγάπης και της ανθρωπιάς συνεχίζεται με το Σύλλογο «Ελληνική Παιδεία», τα Εκπαιδευτήρια «Χουρδάκη» (Παλαιό Φάληρο) και το 2ο Λύκειο Νέας Σμύρνης.
Αναφερόμενοι στους νέους συμπαραστάτες μας, τους ευχαριστούμε ολόψυχα που πίστεψαν στη μεγάλη αγάπη μας για το παιδί, αλλά δεν πρέπει όμως να ξεχάσουμε τους φίλους μας που μας στήριξαν και μας στηρίζουν ηθικά και υλικά, από την πρώτη μέρα της παρουσίας μας στη Νέα Σμύρνη, όπως οι Σχολές Ξενοπούλου (Παλαιό Φάληρο), το Λεόντειο Λύκειο Ν. Σμύρνης, ο γιατρός του Διαγνωστικού Κέντρου Νέας Σμύρνης, κ. Θεόδωρος Τσιμπίδης και πολλοί άλλοι.
Επίσης, ο Πρόεδρος της «Εστίας» Νέας Σμύρνης, κ. Ιωάννης  Καλογείτονας συνεχίζει να είναι δίπλα μας ουσιαστικά.
Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε το πώς νιώθουμε μετά από όλη αυτή τη μεγάλη ευαισθησία των συνανθρώπων μας. Πλήθος εθελοντών, μας επισκέπτεται καθημερινά και ζητά να συνεισφέρει.
Πραγματικά, πιστέψτε μας, ζούμε μεγάλες στιγμές αγάπης και ανθρωπιάς, κάτι που μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε να παρέχουμε μια Ζεστή Αγκαλιά σε παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» με πολλή αγάπη σε όλους εσάς που βρίσκεστε στο ίδιο μετερίζι με εμάς. Συνεχίστε να μας στηρίζετε, όχι εμάς αλλά την ίδια την ανθρωπιά, που τόσο ανάγκη την έχουμε όλοι σήμερα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ντόρα Κασιμέρη