neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Πολιτιστικά ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΕ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΗΝ "ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ"
facebook
Έχουμε 8 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new
estia_1Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκαν οι φετινές παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας της Εστίας Ν. Σμύρνης, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων «Πάνος Χαλδέζος» της Εστίας, παρουσία του Δημάρχου Ν. Σμύρνης κ. Τζουλάκη και πολλών επισήμων. Τα μέλη της θεατρικής ομάδας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε μια παράσταση υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, στην οποία αποθεώθηκαν από το κοινό, ενώ στο τέλος της παράστασης ο Πρόεδρος της Εστίας κ. Καλογείτονας τίμησε το δημιουργό και σκηνοθέτη της ομάδας κ. Ανδρέα Ζάκα για την άνω των 30 ετών ανιδιοτελή προσφορά του στην Εστία.

Τη φετινή χρονιά η Θεατρική Ομάδα ανέβασε με μεγάλη επιτυχία το έργο του Ιακώβου Καμπανέλλη «Η Αυλή των θαυμάτων», υπό την εμπνευσμένη διεύθυνση του κ. Ανδρέα Ζάκα και την αμέριστη βοήθεια της Εφόρου Πολιτιστικών της Εστίας κας Παπαδοπούλου. Δόθηκαν 6 παραστάσεις τα τρία πρώτα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου τις οποίες παρακολούθησαν με ελεύθερη είσοδο εκατοντάδες συνδημότες και φίλοι της Εστίας Ν. Σμύρνης.

Το έργο ήταν μια άριστη επιλογή, γιατί μπορεί να γράφτηκε το 1957, αλλά παραμένει τραγικά επίκαιρο ακόμα και σήμερα... Ο μεγάκοσμος του τότε περιορισμένου κυρτού κατόπτρου της ανεργίας, της εκμετάλλευσης, της προσφυγιάς, της φτώχιας, της μιζέριας και του ψέματος, αλλά και της ελπίδας, της καρτερικότητας, των ονείρων, της αναζήτησης της αλήθειας και της αγάπης, έγινε απροσδιόρηστα τεράστιο για να πλημμυρίζουν μέσα του τα προβλήματα του σημερινού ανώνυμου Έλληνα.
Στην «Αυλή των θαυμάτων δεν υπάρχει ήρωας, αλλά ένας κόσμος που γίνεται ήρωες. Ο μικρόκοσμος μια συνοικιακής αυλής που καθρεφτίζει σε κυρτό κάτοπτρο το μεγάκοσμο του ταπεινού ανώνυμου έλληνα, των βασανισμένων ανθρώπων και των ταλαιπωρημένων ψυχών...» έγραφε ο Μάριος Πλωρίτης στην εφημερίδα Ελευθερία το 1957 όταν πρωτοπαίχτηκε το έργο από το Θέατρο Τέχνης.
Αυτούς τους ήρωες ερμήνευσαν με πολύ μεράκι και υψηλό επαγγελματισμό τα μέλη της ομάδας της Εστίας Ν. Σμύρνης: Πάνος Λουκίσας, Γιάννης Ρουμπής, Μαρία Χατζηπέτρου, Χρήστος Βαρθολομός, Άντα Μανιαδάκη, Σοφία Τσάμη, Τούλα Μωραΐτη, Δημήτρης Μασούρας, Δήμητρα Κατσικαδέλη, Παναγιώτης Τακουλίδης, Μαντώ Τζιούμη, Μαρίνα Χρυσικού, Σίμος Παραγιός, Γιάννης Δεληγιάννης, Θωμάς Κάσιντυ, Βασίλης Γρένδιας, Άγγελος Ρίζος και Μάκης Παπαλέξης.
Ενώ στην επιτυχία της παράστασης καθοριστικό ρόλο έπαιξαν η Χαρά Τσακίρη που επιμελήθηκε τη διδασκαλία του κειμένου, ο Δημήτρης Μασούρας & η Τούλα Μωραΐτη που έκαναν καθοριστική παρέμβαση στα κουστούμια, ο Πάνος Λουκίσας, ο Παναγιώτης Τακουλίδης, ο Γιάννης Ρούμπης, ο Βασίλης Γρένδιας, αλλά και ολόκληρη η ομάδα στις κατασκευές, στα σκηνικά βοήθησαν η Μαρία Χατζηπέτρου και η Μαντώ Τζιούμη, στις αφίσες η Μαίρη Ορφανού, στην υποδοχή ο Γιάννης Παπαδάτος, στο DVD ο Άρης Τσιμογιάννης, ενώ πολύτιμη ήταν και η βοήθεια της Μαρίας Σπυριάδου και της Άντζελας Πολέμη.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, στον ιδρυτή και σκηνοθέτη της ομάδας κ. Ζάκα, αλλά και την Εστία Ν. Σμύρνης για το πολύτιμο έργο που προσφέρουν στην πόλη μας.
Να θυμήσουμε στους αναγνώστες μας ότι η Θεατρική Ομάδα της Εστίας στα 38 χρόνια λειτουργίας της έχει ασχοληθεί με επιτυχία με όλα τα είδη του θεάτρου, παρουσιάζει τη δραστηριότητά της  και εκτός Εστίας, έχει διοργανώσει τιμητικές εκδηλώσεις για τους μικρασιάτες Κάρολο Κουν, Κυβέλη και Δημήτρη Ψαθά, έχει συνεργαστεί  με τον αείμνηστο ηθοποιό Θάνο Κωστόπουλο στην Αντιγόνη του Σοφοκλή, έχει διοργανώσει ποιητικές βραδιές, έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση
Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 210-9333702, 210-9330274, 210-9327351