neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Εκπαίδευση ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
facebook
Έχουμε 7 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

 

laskaris_logo_newΤο μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Υποτροφιών Μιχαήλ Λάσκαρη, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της γνώσης της αγγλικής γλώσσας στην εποχή μας, ειδικά για τους λιγότερο προνομιούχος των συμπολιτών μας, χορηγεί για το Ακαδημαϊκό έτος 2011-12, 120 υποτροφίες σε Έλληνες και Ελληνίδες άνω των 12 ετών για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας και δέχεται αιτήσεις έως τις 27 Μαΐου 2011. Τα μαθήματα διεξάγονται σε δύο συμβεβλημένα, μη κερδοσκοπικά φροντιστήρια του Ιδρύματος στην Νέα Σμύρνη και στην Βούλα.Οι υποτροφίες καλύπτουν τα επίπεδα από αρχάριους μέχρι και Proficiency και περιλαμβάνουν όχι μόνο τα δίδακτρα αλλά και τα βιβλία. Έχουν διάρκεια ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης για επόμενα έτη...

Οι υποψήφιοι πρέπει:
1) Να είναι τουλάχιστον 12 ετών (χωρίς ανώτατο όριο ηλικίας)
2) Να έχουν Ελληνική καταγωγή
3) Να είναι Χριστιανοί Ελληνο-Ορθόδοξοι και να μην ανήκουν σε καμία άλλη θρησκεία.
4) Να έχουν κατοικήσει στην Ελλάδα, Κύπρο ή Κωνσταντινούπολη για τουλάχιστον 6 μήνες πριν από την υποβολή αίτησης για υποτροφία.
Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους υποβάλλοντας αίτηση συνοδευόμενη με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Ίδρυμα Υποτροφιών Μιχαήλ Λάσκαρη ως τις 27 Μαΐου 2011. Αιτήσεις μπορούν να προμηθευτούν από τα γραφεία του Ιδρύματος ή από την ιστοσελίδα μας: www.lascaristrust.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υποτροφίες Aγγλικής από το Ίδρυμα Υποτροφιών Μιχαήλ Λάσκαρη

Το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Λάσκαρη, που χορηγεί τις περισσότερες υποτροφίες για την εκμάθηση της Αγγλικής στην Ελλάδα, δέχεται εκ νέου αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.
Το Ίδρυμα Λάσκαρη άρχισε να λειτουργεί τον Αύγουστο του 1999 και μέχρι σήμερα έχει χορηγήσει 1780 υποτροφίες για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας. Τα μαθήματα διεξάγονται στα δύο εξουσιοδοτημένα και μη-κερδοσκοπικά εκπαιδευτήρια του Ιδρύματος – δηλαδή, η Σχολή Αγγλικών Εστία Νέας Σμύρνης και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ντέσσυ Τοπουζίδου στη Βούλα.
Οι υποτροφίες περιλαμβάνουν όχι μόνο τα δίδακτρα αλλά και το διδακτικό υλικό και έχουν διάρκεια ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης για επόμενα έτη, αρκεί ο υπότροφος να δείχνει συνέπεια και επιμέλεια στη μελέτη του. Καλύπτουν όλα τα επίπεδα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας, από αρχάριους μέχρι και Proficiency και αφορούν όλες τις ηλικίες, αρκεί ο υποψήφιος να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του. Επίσης, ο υποψήφιος πρέπει να είναι Χριστιανός Ελληνο-Ορθόδοξος και να έχει Ελληνική καταγωγή. Προτιμούνται οι υποψήφιοι που μπορούν να αποδείξουν την ανεπάρκεια εισοδημάτων τους ή των γονέων τους για τη δαπάνη σπουδών σε φροντιστήρια ή άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Το Ίδρυμα Λάσκαρη ιδρύθηκε για να πραγματοποιήσει την επιθυμία του αείμνηστου ευεργέτη Μιχάλη Λάσκαρη να δοθεί σε όλα τα ελληνόπουλα, και κυρίως σε αυτά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, η ευκαιρία για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας.
Ο ευεργέτης, που γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1903 και απεβίωσε στην Αμερική το 1991, παραχώρησε ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του στο Ίδρυμα, διότι θεωρούσε τη γνώση της Αγγλικής απαραίτητο εφόδιο για την επαγγελματική αποκατάσταση, αφού είχε βοηθήσει σημαντικά και τον ίδιο.
Το Ίδρυμα Λάσκαρη σκοπεύει να δώσει και φέτος την ευκαιρία σε 120 ενδιαφερομένους να κερδίσουν μία υποτροφία, αρκεί να συμπληρώσουν μία αίτηση μέχρι τις 27 Μαΐου 2011. Οι αιτήσεις μεταφράζονται και στέλνονται στο Σικάγο των ΗΠΑ, όπου βρίσκονται η έδρα του Ιδρύματος αλλά και η Επιτροπή Αξιολόγησης Υποτροφιών. Η Επιτροπή Αξιολόγησης είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την επιλογή των υποτρόφων.
Το παράρτημα του Ιδρύματος στην Αθήνα εκπροσωπείται από τις κ.κ. Μαρία Ράλλη και Σέρρυ Κόσσυφα, οι οποίες είναι στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες.

Επικοινωνήστε με:
Μαρία Ράλλη / Σέρρυ Κόσσυφα

Τηλ: 210 729-9171 / 2, Fax: 210 729-9170
Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Website: www.lascaristrust.gr
ή στη διεύθυνση:Ίδρυμα Υποτροφιών Μιχαήλ Λάσκαρη, Βασ. Σοφίας 27, Αθήνα 106 74

κ.κ. Μ. Ράλλη &  Σ. Κόσσυφα
Διαχειρίστριες Ιδρύματος