neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Αθλητισμός ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΠΑΝΙΩΝΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ & ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ
facebook
Έχουμε 20 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

Οι Θέσεις της «Πανιώνιας Κίνησης»για την ΠΑΕ:

 


Για την ΠΑΕ: Το πρώτο βήμα, ως διοίκηση του ερασιτέχνη που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ θα είναι να γίνει οικονομικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές. Βέβαια θεωρούμε ότι θα αναλάβουμε μια χρεοκοπημένη ΠΑΕ, αλλά δεν φοβόμαστε να χρεωθούμε την (πιθανή...) αποτυχία. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τι στιγμή κανείς δεν γνωρίζει το οικονομικό άνοιγμα της ΠΑΕ. Όμως εμείς έχουμε οικονομικό πλάνο προκειμένου να γίνει βιώσιμη η ΠΑΕ.
Οικονομικό Πλάνο: Προχωράμε με το δεδομένο ότι η ΠΑΕ Πανιώνιος δεν θα εισπράξει τα έσοδα που υπολογίζει. Όμως εμείς θα προχωρήσουμε με το πλάνο που λειτουργούν όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Με τον «χρυσό κανόνα» στον οικονομικό τομέα. Έτσι η ΠΑΕ Πανιώνιος θα προχωρήσει και τα έσοδα της θα προέρχονται: 1) Το 1/3 από τη διαχείριση του σήματος & χορηγίες 2) Το 1/3 από τα εισιτήρια, 3) Το 1/3 από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Το νέο ΔΣ της ΠΑΕ: Έχουμε αποφασίσει στο νέο ΔΣ της ΠΑΕ να εκλεγεί μέσα από γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Πανιωνίου. Στο νέο ΔΣ της ΠΑΕ ο ερασιτέχνης Πανιώνιος θα μετέχει με 3 μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου. Επίσης στο ΔΣ θα μετέχουν τεχνικός διευθυντής και γενικός διευθυντής οι οποίοι θα είναι οι μόνοι έμμισθοι. Οι υπόλοιπες θέσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ θα συμπληρωθούν από εθελοντές Πανιώνιους που θα εργαστούν για την ομάδα.
Αγωνιστικά θέματα της ομάδας: Έχουν γίνει επαφές και συζητήσεις με τον προπονητή της ομάδας Τάκη Λεμονή. Εκείνο που προέχει για μας είναι να συμφωνήσουμε με τον κόουτς σε ένα οργανόγραμμα για την ομάδα. Το οικονομικό θέμα θα λυθεί. Δεν πρόκειται να του βάλουμε τρικλοποδιές, ούτε όμως θέλουμε εμπόδια από αυτόν. Για μας είναι ξεκάθαρο ο Τάκης Λεμονής είναι ο προπονητής της ομάδας, είναι η πρώτη μας επιλογή.
Για υποψήφιους επενδυτές: Πρώτα απ' όλα δεν συζητάμε με το πιστόλι στο κρόταφο. Δεν πρόκειται να δώσουμε την ΠΑΕ για ένα κομμάτι ψωμί. Αν πραγματικά υπάρχουν επενδυτικές προτάσεις περιμένουμε να τις δούμε. Ολοκληρωμένες και όχι αποσπασματικά. Είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάσουμε κάθε σοβαρή οικονομική πρόταση. Και θα το κάνουμε με σοβαρότητα. Όμως δεν πρόκειται να χάσουμε χρόνο σε δημοσιεύματα του Τύπου.
Για τον Γεράσιμο Βεντούρη: Ο Γεράσιμος Βεντούρης έχει μερίδιο στην περσινή προσπάθεια για παραμονή της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ. Το ζήτημα πλέον είναι αν θέλει να προσφέρει στα κοινά του Πανιωνίου.
Για τον Ερασιτέχνη Πανιώνιο: Φυσικά ο ερασιτέχνης Πανιώνιος είναι το μεγάλο στοίχημα για μας, καθώς είναι η "βιτρίνα" του Ιστορικού μας σωματείου. Έχει περισσότερους από 4000 αθλητές, τι στιγμή που στο ποδόσφαιρο πολλές φορές κόβουμε μόλις 1000 εισιτήρια. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση ενδεχόμενη οικονομική (και όχι μόνο) "κατρακύλα" της ΠΑΕ, να συμπαρασύρει τον ερασιτέχνη. Στα επόμενα δυο χρόνια έχουμε συγκεκριμένους στόχους για τον ερασιτέχνη. Α) Να γίνει τετραψήφιος ο αριθμός μελών του ΠΓΣΣ, Β) να διπλασιαστούν οι αθλητές του συλλόγου, Γ) Να δοθεί βιώσιμη λύση στο μεγάλο πρόβλημα των υποδομών και των εγκαταστάσεων του συλλόγου, Δ) Ανάπτυξη και σ' άλλους δήμους εκτός Νέας Σμύρνης.

Οι θέσεις της Πανιώνιας Κίνησης για τον ερασιτέχνη Πανιώνιο

ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ

Ο Πανιώνιος ΓΣΣ βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Η οικονομική συγκυρία σε συνδυασμό με την κρίση (διοικητική και οικονομική) που έφερε η ανατροπή των δεδομένων με την αποχώρηση της προηγούμενης διοίκησης από την ΠΑΕ, έδειξε τα μεγάλα κενά που είχε η οικονομική και διοικητική πολιτική τόσο στον Ερασιτέχνη, όσο και στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Στον Ερασιτέχνη, ο γιγαντισμός των προϋπολογισμών των αγωνιστικών τμημάτων, οι οποίοι δεν αντιστοιχούσαν στα έσοδα του Συλλόγου, αλλά καλύπτονταν από ενισχύσεις της τότε διοίκησης, ή απλώς μεταφέρονταν ως χρέη στον επόμενο χρόνο, οδήγησε σε ελλείμματα που δύσκολα εξυπηρετούνται, σε απλήρωτους εργαζόμενους και αθλητές και σε –επαπειλούμενη- αδυναμία αποπληρωμής των χρεών.
Η ΠΑΕ βρέθηκε στα πρόθυρα της εξαφάνισης με την απειλούμενη παραχώρηση της στους σκοτεινούς κύκλους που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ανάληψη της ιστορικής ευθύνης από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη έσωσε ηθικά και αγωνιστικά την ομάδα, αλλά φανέρωσε και τις μεγάλες αδυναμίες που είχε το εγχείρημα. Έλλειψη χρημάτων, έλλειψη συνεργασίας των δυνάμεων του Συλλόγου, απαρχαιωμένες αντιλήψεις διοίκησης και πρόσδεση σε άρματα των μεγάλων, δείχνουν ότι η προσπάθεια αυτή, όσο κι αν είναι σεβαστή είναι ταυτόχρονα και χωρίς προοπτική.
Χρειάζεται άμεσα μια μεγάλη αλλαγή στο διοικητικό επίπεδο, με συστράτευση όλων των δυνάμεων που αγαπούν και μπορούν να βοηθήσουν τον Σύλλογο και νέο αίμα που θα αναλάβει δράση στις δύσκολες εποχές.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

Νέα Αθλητική πορεία για τον Σύλλογο. Βασισμένη στις δικές του δυνάμεις, με ανάπτυξη των Υποδομών και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του. Οι αγωνιστικές ομάδες του Πανιωνίου θα στηριχτούν στους αθλητές που προέρχονται από τις Ακαδημίες, οι οποίες θα αναβαθμιστούν και θα ενισχυθούν προπονητικά, σε υποδομές και ιατρική παρακολούθηση. Η ίδρυση νέων τμημάτων μπορούν να δώσουν επιπλέον ώθηση στην ανάπτυξη αυτή.
Οικονομική πολιτική βασισμένη στις πραγματικές συνθήκες. Περιορισμό των εξόδων, μείωση των αγωνιστικών μπάτζετ, αύξηση των εσόδων. Η συγκυρία θα επιτρέψει τις μεγάλες αλλαγές/τομές που πρέπει να γίνουν για να αλλάξει άρδην η φυσιογνωμία του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού και να προχωρήσει μακριά από γιγαντισμούς που σωρεύουν μόνο χρέη. Εκμετάλλευση των Νέων Τεχνολογιών για μείωση του κόστους, υγιής ανάπτυξη στα πλαίσια που δίνει η δυναμική του Συλλόγου.
Ανοιγμα στην τοπική Κοινωνία. Ο Σύλλογος που γυμνάζει 3.500 παιδιά της πόλης και άλλους 1000 κατοίκους (Κολυμβητήρια, Γυναικείος αθλητισμός ενηλίκων), θα γίνει τμήμα της καθημερινότητας της. Είναι καιρός, αυτό που λέμε τόσα χρόνια, η ανάπτυξη της Πανιώνιας Οικονομίας, να γίνει πράξη. Σύνδεση με την τοπική αγορά, χορηγικά προγράμματα, εκμετάλλευση των δυνάμεων που μπορούν να ενισχύσουν τον Σύλλογο.
Ανάδειξη της Ιστορικής και Πολιτιστικής φυσιογνωμίας του Πανιωνίου. Ο Σύλλογος που συνέδεσε τον Πολιτισμό με τον Αθλητισμό, από την ίδρυσή του, θα ξαναγίνει παράδειγμα αθλητικής και κοινωνικής λάμψης. Εκδόσεις, Συναυλίες, εκδηλώσεις μνήμης, επανένωση με τις Μικρασιατικές ρίζες και τους εκπροσώπους της.

Ο Πανιώνιος χρειάζεται πάθος και όραμα. Χρειάζεται όλους μας.