neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Εκπαίδευση 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ: ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΟΡΑΜΑ
facebook
Έχουμε 14 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new
4o_paidia_lrΟι μαθητές του  4ου  Δημοτικού Σχολείου  Νέας Σμύρνης, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  εγκαινίασαν την Τετάρτη, 16 Μαΐου  2012 το απόγευμα το δικό τους Μετεωρολογικό Σταθμό, το νέο τους κατοπτρικό τηλεσκόπιο και ένα σύστημα καταγραφής σεισμών, τα οποία πρωτοποριακά λειτουργούν στο σχολείο τους με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του ίδιου του Σχολείου!...

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Σμύρνης έχει καταξιωθεί ως ένα σχολείο με πρωτοποριακές δράσεις. Από το 1995 με πρωτοβουλίες που ανέπτυξαν όλοι οι εκάστοτε Δ/ντές σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων & Γονέων και τις Σχολικές Επιτροπές, το σχολείο κατάφερε να αναπτύξει μια σειρά πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δράσεων, οι οποίες από φέτος επεκτάθηκαν και στον τομέα της τεχνολογίας.
Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Νίκος Σιούτας έκανε μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων του 4ου Δημοτικού Ν. Σμύρνης και η Σχολική Σύμβουλος της Περιφέρειας μας κα Χριστοπούλου Έφη μίλησε για τη Βιωματική Μάθηση στο σύγχρονο σχολείο. Τέλος χαιρετισμούς  απήυθυναν ο Δ/ντης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Νότιας Αθήνας κ. Κουμέντος , ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης κ. Τζουλάκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Δεληγιάννη και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού κα Γιαννικάκου.
Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Πλανητάριου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Οργατζής παρουσίασε το Κατοπτρικό Τηλεσκόπιο NexStar 130 SLT το οποίο αγοράστηκε και θα λειτουργεί στο Σχολείο με τη βοήθεια του Πλανητάριου, ενώ ο κ. Σιούτας προανήγγειλε από το Σεπτέμβριο τη διοργάνωση αστρολογικών βραδιών ανοιχτές για τους μαθητές και όσους δημότες ενδιαφέρονται.
Ο Μετεωρολογικός Σταθμός DAVIS αγοράστηκε με χρήματα και πρωτοβουλία του Σχολείου και λειτουργεί εδώ και αρκετούς μήνες με τη συμμετοχή των μαθητών και τη συνεργασία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο κ. Λαγουβάρδος Κων/νος Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου παρουσίασε το Σταθμό και τα μέχρι σήμερα στατιστικά στοιχεία για την περιοχή της Ν. Σμύρνης που βρίσκονται αναρτημένα και στην ιστοσελίδα του Αστεροσκοπείου.
Στο 4ο Δημοτικό εγκαταστήθηκε επίσης πρωτοποριακά το Σύστημα Καταγραφής  Σεισμών QCN, το οποίο λειτουργεί με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Stanford των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και είναι το μόνο που έχει εγκατασταθεί στην Αττική. Το σύστημα παρουσιάστηκε από τον υποδιευθυντή του Σχολείου κ. Πίχλιαβα Γεώργιο.
Ο δάσκαλος κ. Μεριχωβίτης Παρμενίων παρουσίασε project των μαθητών των Ε' και Στ' τάξεων του 4ου Δημοτικού οι οποίοι στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης μελέτησαν τον καιρό της πόλης τους και έμαθαν να κάνουν προβλέψεις, επίσης ο κ. Μεριχωβίτης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για ομαδοσυγκεντρωτική εργασία και στη διαθεματικότητα της διδασκαλίας.
Η εκδήλωση έκλεισε με τους μαθητές των Α' και Β' τάξεων οι οποίοι τραγούδησαν τραγούδια με θέμα τον καιρό και τις εποχές του χρόνου, εγκαινιάζοντας το σταθμό με το δικό τους τρόπο.  Η ερμηνεία και η θεατρικότητα των μικρών χορωδών έκλεψε την παράσταση και συγκίνησε όλους τους παρευρισκόμενους.
Η εφημερίδα μας συγχαίρει θερμά το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, το Σύλλογο Γονέων, τη Σχολική Επιτροπή, χάρη στην ομαδική προσπάθεια των οποίων κατάφεραν να γίνουν πράξη πρωτοποριακές δράσεις και να αποδείξουν ότι το όραμα, το μεράκι και η συλλογική προσπάθεια φέρνουν πάντα θετικά αποτελέσματα ακόμα και με ελάχιστο κόστος. Μπράβο σε όλους!!!