neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Εκπαίδευση ΝΕΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΟ ΙΩΣΗΦΟΓΛΕΙΟ
facebook
Έχουμε 16 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

iosigoglioΘετική απόφαση για την παραχώρηση στο Δήμο Ν. Σμύρνης, ενός τμήματος του Ιωσηφόγλειου με σκοπό τη δημιουργία του 7ου Παιδικού Σταθμού Ν. Σμύρνης πάρθηκε στις 19 Ιουνίου 2012 από το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» μετά από σχετικό αίτημα και πολύμηνες διαπραγματεύσεις του Δημάρχου Ν. Σμύρνης κ. Σταύρου Τζουλάκη με τους υπεύθυνους του ΝΠΔΔ.

 

Το Ιωσηφόγλειο χτίστηκε το 1929 σε μια έκταση 8,5 περίπου στρεμμάτων και λειτούργησε από το 1932 και για πολλές δεκαετίες ως ορφανοτροφείο αρρένων. Αργότερα στέγασε την Ειδική Επαγγελματική Σχολή «Αγία Βαρβάρα» του Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας και τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως «Παιδούπολη Αγία Βαρβάρα» με τη μορφή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και στόχο την περίθαλψη και την εκπαίδευση παιδιών που στερούνται οικογενειακής φροντίδας. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του παραπάνω ΝΠΔΔ ήταν και ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης κ. Τζουλάκης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια και λόγω της θέσεως του αυτής είχε ξεκινήσει δυναμικές διαπραγματεύσεις για να μπορέσει ο Δήμος μας να αξιοποιήσει  το Ιωσηφόγλειο.
Πρόσφατα το ΝΠΔΔ «Παιδόπολη Αγ. Βαρβάρα» συγχωνεύτηκε με άλλα 3 Νομικά Πρόσωπα και δημιουργήθηκε το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα». Ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης συνέχισε τις διαπραγματεύσεις και με το νέο ΝΠΔΔ και κατάφερε να έρθει τελικά σε συμφωνία συνεργασίας με τον Πρόεδρο κ. Βεζυράκη, η οποία περιλαμβάνει την παραχώρηση ισόγειου χώρου περίπου 100 τ.μ. με μαγειρείο, τουαλέτες και εξαιρετικό αύλειο χώρο με σκοπό τη δημιουργεία του 7ου Παιδικού Σταθμού Ν. Σμύρνης.
Η παραπάνω πρόταση του κ. Σταύρου Τζουλάκη εγκρίθηκε πρόσφατα και από το Δ.Σ. του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα», το οποίο εξουσιοδότησε το Νομικό του Σύμβουλο και τη Διευθύντρια της Παιδούπουλης «Αγ. Βαρβάρα» να έρθουν άμεσα σε συνενόηση με τους αρμόδιους στο Δήμο Ν. Σμύρνης για τη σύνταξη των όρων και την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας που θα σφραγίσει την παραπάνω απόφαση.

75 ΠΑΙΔΙΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΤΕΓΗ
“Η λύση του προβλήματος της έλλειψης χώρων για την πλήρη κάλυψη των αναγκών  των σχολείων όλων των βαθμίδων της πόλης μας ήταν πάντοτε βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής”, δήλωσε  στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος κ. Τζουλάκης και συνέχισε “Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζαμε στους παιδικούς σταθμούς και ιδιαίτερα στην κάτω Ν. Σμύρνη, όπου η εξεύρεση κατάλληλου χώρου ήταν πολύ δύσκολη.
Με  τη συμμετοχή μου στο Δ.Σ. της «Παιδόπολης Αγ. Βαρβάρα» πριν από 2 χρόνια είχα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για να μας παραχωρηθεί τουλάχιστον ένα μέρος του Ιωσηφόγλειου, το οποίο είχε ανακαινιστεί πλήρως και παρέμενε σχεδόν ανεκμετάλλευτο, αφού εξυπηρετεί μόνο 20 παιδιά.
Μετά από πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων πετύχαμε τελικά την παραχώρηση ενός ιδανικού χώρου στο ισόγειο του Ιωσηφόγλειου για την ίδρυση ενός νέου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού χωρητικότητας 75 παιδιών, ο οποίος στόχος μας είναι να λειτουργήσει άμεσα από τη νέα Σχολική Χρονιά.
Η παράταξή μας αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένη από την πολύ θετική αυτή εξέλιξη για την πόλη μας, η οποία είναι βαρύνουσας πολιτικής σημασίας καθώς ανοίγει το δρόμο για ευρύτερες προοπτικές συνεργασίας...» τόνισε ο κ. Τζουλάκης.

3 ΝΕΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Με την ευκαιρία ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση νέων αιθουσών στο 7ο Δημοτικό:
«Πολύ σημαντική θεωρώ επίσης και την προκήρυξη έργου για την τοποθέτηση 3 προκατασκευασμένων αιθουσών βαρέως τύπου στο 7ο Δημοτικό, χωρητικότητας 75 μαθητών που θα μας βοηθήσει να δώσουμε άμεσα λύση και στο πρόβλημα στέγασης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Άνω Ν. Σμύρνη, ενώ για το μέλλον εξετάζουμε και τη λύση ανέγερσης νέου κτιρίου.
Το έργο θα καλυφθεί από τα τακτικά έσοδα ΣΑΤΑ του Δήμου και θα είναι έτοιμο στις αρχές φθινοπώρου. Ακόμα κι αν το κράτος λόγω της οικονομικής κρίσης δεν είναι σε θέση να αποδώσει στους Δήμους τα οφειλόμενα κονδύλια ΣΑΤΑ έχουμε ήδη συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό μας 200.000 ευρώ για το σκοπό αυτό από ίδιους πόρους. Όσοι διαδίδουν ψευδώς ότι ο Δήμος δεν θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει οικονομικά στην τοποθέτηση των αιθουσών εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες και θα διαψευστούν πολύ σύντομα.
Η παράταξή μας και εγώ προσωπικά ως Αντιδήμαρχος Παιδείας επί πολλά χρόνια θέσαμε την αναβάθμιση της παιδείας ως πρώτη προτεραιότητα και ενεργήσαμε άμεσα από την πρώτη χρονιά που αναλάβαμε τη διοίκηση της πόλης μας. Στη διάρκεια της θητείας μας σε συνεργασία με τον ΟΣΚ έχουμε χτίσει στο Δήμο μας 11 σχολικά συγκροτήματα σε όλα τα ελεύθερα οικόπεδα που μπορούσαμε και αναζητάμε πάντα λύσεις σε όποιο πρόβλημα προκύπτει. Δεν θα ανεχτώ από κανέναν να απαξιώνει το έργο αυτό και να αναστατώνει τη μαθητική κοινότητα με ανακριβείς πληροφορίες εξυπηρετώντας μικροπολιτικά συμφέροντα.
Το σημαντικό έργο όλων αυτών των χρόνων, η ίδρυση σήμερα του 7ου Παιδικού Σταθμού, η ένταξη από φέτος όλων των Παιδικών μας Σταθμών στο ΕΣΠΑ και η κατάργηση τροφείων, οι 3 νέες αίθουσες στο 7ο Δημοτικό, η μεγάλη αναβάθμιση του Σχολ. Συγκροτήματος της Νικομηδείας που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι έργα χειροπιαστά που ανακουφίζουν τους εργαζόμενους γονείς και αναβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης στη Ν. Σμύρνη...» τόνισε ο κ. Τζουλάκης.