neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Εκπαίδευση ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ
facebook
Έχουμε 4 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σμύρνης «Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ» σχετικά με το θέμα των οικοδομικών εργασιών για την τοποθέτηση 3 προκατασκευασμένων αιθουσών βαρέως τύπου στο 7ο Δημοτικό αναφέρει αναλυτικά τα εξής:
ΠΡΟΣ: Μέλη Συλλόγου, Ένωση Γονέων, ΕΛΜΕ, ΔΕΠ, κ. Δήμαρχο,  κ. Αντιδήμαρχο Παιδείας, Δημ. Σμβούλους, Σύλλογο Γονέων και Σύλλογο Διδασκόντων 7ου Δημ. Σχ. Ν. Σμύρνης,  Σύλλογο Γονέων και Συλ. Διδασκόντων 2ου Νηπιαγωγείου Ν. Σμύρνης, ΜΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα του 7ου Δημοτικού Σχολείου αφού βλέπουμε να παίρνουν σάρκα και οστά οι πιο δυσοίωνες προβλέψεις μας.

Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6/6 για την τοποθέτηση των ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών στο «πρανές» του 7ου Δημ. Σχολείου και παρά την προφορική διαβεβαίωση ότι δε θα διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας και ότι οι εργασίες θα τελειώσουν μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς (11 Σεπτέμβρη) το έργο, ξεκίνησε μόλις στις 27 Αυγούστου. Πληροφορηθήκαμε στις 28 Σεπτέμβρη, στη συνεδρίαση της ΔΕΠ, ότι γι αυτό ευθύνεται ο ΟΣΚ.

Οι προφορικές δεσμεύσεις ότι έργο θα ολοκληρωθεί σε δυο μήνες αποδείχτηκαν πλήρως αναξιόπιστες αφού βρισκόμαστε ήδη στις αρχές Οκτώβρη. Από το Σάββατο 29 Σεπτέμβρη τα 325 παιδιά του 7ου Δημοτικού Σχολείου περιορίστηκαν σε αύλειο χώρο που εκτιμάται στα 472,83 τ.μ. για άγνωστο χρονικό διάστημα, αφού έκλεισαν τα 2/3 της αυλής για να περνούν τα φορτηγά του εργοταξίου.

Δίπλα από τους μικρούς μαθητές και πάνω από τα κεφάλια των παιδιών του 2ου Νηπιαγωγείου υπάρχει και λειτουργεί εργοτάξιο, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, παρά τις διαβεβαιώσεις. Αυτό αποδείχτηκε στις 2 Οκτωβρίου, όταν μετά από αυτοψία του ΣΕΠΕ-ΚΕΠΕΚ (Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου) ανεστάλη η λειτουργία του εργοταξίου μέχρι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή και πάλι κωφεύει. Δεν άκουσε την άποψη γονέων και εκπαιδευτικών. Σαν σύλλογος είχαμε προειδοποιήσει με το υπόμνημά μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο στις 23/7, στο οποίο αναφέραμε ότι:  «Η προσωρινή λύση την οποία θα αποφασίσει η Δημοτική αρχή για την προσωρινή στέγαση των παιδιών μέχρι να χτιστεί νέο σχολείο, πρέπει να είναι σε αρμονία με τη σχολική κοινότητα και όχι να διαταράσσει την ηρεμία της και επομένως την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Δεν είναι δυνατόν, η όποια προσωρινή λύση να βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τις απόψεις και διαθέσεις των διδασκόντων και των γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης».

Σήμερα, η Δημοτική Αρχή βρίσκεται μπροστά στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε με την επιμονή της να ξεκινήσει το έργο στο τέλος Αυγούστου χωρίς να λάβει υπόψη της τις την αγωνία γονέων και εκπαιδευτικών για την ασφάλεια των μαθητών. Ας θυμίσουμε μόνο ότι χρειάστηκε να γίνει διαδήλωση των μαθητών του 7ου Δημοτικού στις 11 Σεπτέμβρη για να μπει προστατευτικό μπροστά στο εργοτάξιο, ενώ ένα μέρος προστατευτικού από την πλευρά του 2ου Νηπιαγωγείου μπήκε μετά τις 28 Σεπτέμβρη αφού προηγήθηκαν καταγγελίες γονέων.

Καλούμε λοιπόν, ακόμα και τώρα, τους υπεύθυνους να ακούσουν τη φωνή της εκπαιδευτικής κοινότητας που είναι σε αναβρασμό.

Δεν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιας έκτασης έργα μέσα σε αυλή σχολείου ενώ αυτό λειτουργεί.

Απαιτούμε λοιπόν, να καθαριστεί, να επισκευαστεί και να αποδοθεί ΤΩΡΑ το σύνολο του αύλειου χώρου του 7ου Δημοτικού Σχολείου.

Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας του 7ου Δημοτικού Σχολείου που θίγονται εργασιακά και ηθικά.

Στηρίζουμε τις ενέργειες του Συλλόγου Γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου.

Εμμένουμε στην αναγκαιότητα οικοδόμησης ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ και οικοδόμησης Νέου Νηπιαγωγείου. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να συμπαραταχθούμε διεκδικώντας ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ της περιοχής «ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΟΥ» να γίνει ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΟΞΥΜΜΕΝΟ ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΩ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ.                                                    

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΛΑΜΠΙΑΝΑΚΗ ΖΕΤΤΑ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ