neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Εκπαίδευση ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ
facebook
Έχουμε 17 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new
sylap_2_lowΠραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 στις 8.00 μμ στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης η Τελετή Απονομής των Βεβαιώσεων Παρακολούθησης στους πρώτους 44 αποφοίτους του Σύγχρονου Λαϊκού Πανεπιστημίου (ΣΥΛΑΠ) του Δήμου Νέας Σμύρνης, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία τη φοίτησή τους  και εγκαινίασαν τη λειτουργία που νέου αυτού αξιόλογου θεσμού του Δήμου μας, ο οποίος λειτούργησε φέτος για πρώτη φορά.

Τελείωσε  με επιτυχία  στις 22 Μαΐου 2013 ο πρώτος  θεματικός κύκλος του Σύγχρονου Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου μας, ο οποίος διεξήχθη υπό την αιγίδα  και συνεργασία της  Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και περιελάμβανε 2 πιλοτικούς κύκλους μαθημάτων  Ιστορίας & Ψυχολογίας.
Στην απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης των πρώτων αποφοίτων παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης κ. Σταύρος Τζουλάκης και σύσσωμη η Επιτροπή Εκπαιδευτικού Έργου του Σύγχρονου Λαϊκού Πανεπιστημίου η οποία απαρτίζεται από  τον κ. Στείρη Γεώργιο, (Επίκουρο Καθηγητή Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών ), Υπεύθυνο Προγραμματισμού και Οργάνωσης Θεματικών Ενοτήτων, τον κ. Σιούτα Νικόλαο (Δρ. Ψυχολογίας, Διευθυντή 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης), Υπεύθυνο Λειτουργίας του ΣΥ.ΛΑ.Π.,  τον κ. Κρικρή Γεώργιο (Ψυχολόγο Παν/μίου Αθηνών) Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο, τον κ. Πρώϊα Στέφανο (Ειδικό Συνεργάτη Δημάρχου Νέας Σμύρνης σε θέματα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης),  Υπεύθυνο Διοικητικής Υποστήριξης και τον κ. Καλογρίδη Παντελή (Γενικό Γραμματέα Δήμου Ν. Σμύρνης),  Γενικό Συντονιστή.
sylap_1_low
Τα μέλη της  Επιτροπής Εκπαιδευτικού έργου αναφέρθηκαν στη συλλογική προσπάθεια η οποία γίνεται για την καλύτερη λειτουργία του ΣΥΛΑΠ και τόνισαν την πιλοτική λειτουργία του πρώτου κύκλου τα συμπεράσματα από την οποία αξιολογούνται ήδη, προκειμένου να χαραχθούν τα επόμενα βήματα με σταθερότητα.
Ο Γενικός Συντονιστής  & Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Παντελής Καλογρίδης αναφερόμενος στους λόγους δημιουργίας του νέου θεσμού είπε χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος και το Πανεπιστήμιο υπό την ευρεία έννοια, εργάζονται για την κοινωνία και επομένως οφείλουν να αφουγκράζονται τις ανάγκες της, να προσαρμόζουν τις δράσεις τους και να προάγουν τη γνώση είτε μεμονωμένα ,είτε από κοινού..».
Ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης κ. Σταύρος Τζουλάκης ευχαρίστησε θερμά όλα τα μέλη της Επιτροπής τα οποία συνετέλεσαν στην επιτυχία του ΣΥΛΑΠ και τόνισε: “Η Δημοτική Αρχή  κρίνει ότι η άνοδος του πνευματικού επιπέδου των πολιτών  συμβάλλει στην ενίσχυση της αξιακής  και κοινωνικής  συγκρότησης και γι’ αυτό θέτει τη λειτουργία και την ανάπτυξη του ΣΥΛΑΠ στις προτεραιότητες των δράσεών της…”
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, καθώς και πάρα πολλοί συγγενείς και φίλοι των αποφοίτων, ενώ η τελετή έκλεισε με την ευχή όλων και τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής  την επόμενη χρονιά να λειτουργήσουν περισσότερα τμήματα και να δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχουν ακόμα περισσότεροι δημότες, οι οποίοι αγκάλιασαν με ενθουσιασμό το νέο αυτό θεσμό.
Οι υποβληθείσες αιτήσεις για το τμήμα Ιστορίας ήταν 78 και για την Ψυχολογία 227. Από κάθε ενότητα αναδείχθηκαν 22 άτομα με δημόσια κλήρωση,  η oποία έγινε στις 25 Ιανουαρίου  στο 4ο Δημοτικό Σχολείο παρουσία 80 ατόμων.
Πληροφορίες για το ΣΥΛΑΠ στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Ν. Σμύρνης, Ελ. Βενιζέλου 18, 3ος όροφος, τηλέφωνο 213 2025840 -835.