neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Εκπαίδευση ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-1ο ΛΥΚΕΙΟ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ
facebook
Έχουμε 5 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new
1_gymnasio_-_lykeio_2_lowΤην Πέμπτη 25 Απριλίου  το βράδυ στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Λεοντείου οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Νέας Σμύρνης  παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία δρώμενο με θέμα: «Κωνσταντινούπολη, Δακρυσμένα Μνήμης Φτερουγίσματα» και σεργιάνισαν τους θεατές, όπως είχαν υποσχεθεί με την πρόσκλησή τους, με τα φτερά της Μνήμης στην Πόλη-Θρύλο, στα αρώματα και τις μουσικές της, τους ατίμητους θησαυρούς της,  τους αστείρευτους καημούς της, το ατέλειωτο παραμύθι της,  το τραγικό μεγαλείο της…
Η Πολιτιστική Ομάδα του 1ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης, αποτελούμενη από τις καθηγήτριες Μπετροσιάν Ρόζα, Τορούνογλου Ελένη και Πατάκα Αικατερίνη, σε συνεργασία με το 1ο ΓΕΛ Ν. Σμύρνης, ασχολήθηκε την φετινή χρονιά με την Ιστορία, τον Πολιτισμό, την Τέχνη της Κωνσταντινούπολης. Η εξιστόρηση των γεγονότων ξεκίνησε από τον 7ο αι. π.Χ. που Ελληνικά Φύλα ίδρυσαν την αποικία Βυζάντιο στην περιοχή μέχρι και τα «Σεπτεμβριανά» του 1955. Το κείμενο, το οποίο διαμορφώθηκε από διασκευές λογοτεχνικών κειμένων, παρουσίαζε την καθημερινή χαρούμενη ζωή αλλά και τους καημούς, τους έρωτες, τα βάσανα, τους διωγμούς των Ρωμιών της Πόλης, ζωντάνεψε με το συνδυασμό εικόνας – ήχου και παραδοσιακών χορών της περιοχής. Όλα αυτά ξύπνησαν Μνήμες στους μεγαλύτερους και γέμισαν περηφάνια τους νεότερους.
1_gymnasio_-_lykeio_2_low
Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Σμύρνης κ. Συμεών, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Σταύρος Τζουλάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κουτελάκης, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου, ενώ αξίζει να αναφέρουμε την παρουσία του κ. Γεωργίου Γκίζη, επιζώντος Ρωμιού της Πόλης, ο οποίος μάλιστα διέθεσε πολύτιμο φωτογραφικό υλικό για την παράσταση.
Θερμά συγχαρητήρια στους καθηγητές και τους μαθητές της Πολιτιστικής Ομάδας,στον Δ/ντη του 1ου Γυμνασίου Νικ. Δεμερτζή, στο Δ/ντη του 1ου Λυκείου Στυλ. Γαζάκη, στην Υπεύθυνη Καθηγήτρια Πηνελόπη Τσαλίκουσου, στο Σύλλογο Γονέων, σε όλους όσους συνετέλεσαν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στην επιτυχία της βραδιάς, αλλά και στον Ροταριανό Όμιλο Νέας Σμύρνης, ο οποίος χρηματοδότησε την πραγματοποίηση της επαγγελματικής επιπέδου αυτής παράστασης. Μπράβο σε όλους!
Συμμετείχαν οι μαθητές: Παμπόρη Έλενη, Κυλάκου Χριστίνα, Ψυλλά Ρένια, Φελέκης Γιώργος, Παπανικολοπούλου Ειρήνη, Παπαθεοδώρου Μαρία, Νικολάου Χάρα, Φελέκης Θεόφιλος, Μίχου Άννα – Μαρία, Γιάνκου Έρικα, Μανδέλος Σπύρος, Χατζηδάκη Έλενα, Φερίζι Μάριος, Μπαντέ Κωνσταντίνα, Μπάσιου Ιωάννα, Οικονόμου Μαρίνα, Ψύλλα Ρένια, Καραγιάννη Ντάλια, Αργυρούδη Αναστασία, Κανάνι Ρεντόν, Πετρόπουλος Νίκος, Μεσσήνη Αλεξία, Πάκιος Δημήτρης, Γιαννιώτης Παναγιώτης, Μαματσής Θανάσης, Χατζηαθανασίου Κατερίνα, Παπαδόπουλος Λεωνίδας, Σοκολόβα Άννα, Παππάς Γιώργος, Πάγκαλος Βίκτωρας, Κότσι Γκρέτα, Μαματσής Ιγνάτιος, Πολίτη Εύα, Χρυσικός Ιάσων.