neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Υγεία Ρεφλεξολογία : Αν τα πόδια είχαν φωνή
facebook
Έχουμε 16 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new
Ξέρετε ότι τα πόδια μας καθρεπτίζουν την οργανική και ψυχική μας υγεία, καταγράφοντας σε αυτά όσα μας συμβαίνουν. Έχουν όμως να μας πούνε πράγματα για τον χαρακτήρα μας και τις ικανότητες μας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες πληροφορίες μπορείτε να βγάλετε διαβάζοντας τα. Σίγουρα θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε στη ζωή σας. Γιατί όχι ακόμη και να φροντίσετε την υγεία σας και των δικών σας ανθρώπων.

Ξέρετε ότι τα πόδια μας καθρεπτίζουν την οργανική και ψυχική μας υγεία, καταγράφοντας σε αυτά όσα μας συμβαίνουν. Έχουν όμως να μας πούνε πράγματα για τον χαρακτήρα μας και τις ικανότητες μας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες πληροφορίες μπορείτε να βγάλετε διαβάζοντας τα. Σίγουρα θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε στη ζωή σας. Γιατί όχι ακόμη και να φροντίσετε την υγεία σας και των δικών σας ανθρώπων.

Το πέλμα χωρίζεται σε 5 οριζόντιες ζώνες και απεικονίζει το σώμα από το κεφάλι ως και την λεκάνη.

1η Ζώνη: το κεφάλι που το αντιπροσωπεύουν τα δάκτυλα (Λογική) 2η Ζώνη: το ροζ μαξιλαράκι κάτω ακριβώς από αυτά που το αντιπροσωπεύουν, ο θώρακας (Συναισθήματα) 3η Ζώνη: η άνω κοιλία, το πρώτο μισό της καμάρας (Πράξεις & Δημιουργικότητα)

4η Ζώνη: η κάτω κοιλιά, το δεύτερο μισό της καμάρας (Επικοινωνία) 5η Ζώνη: η φτέρνα (Ασφάλεια)

 Το δεξί πόδι αντιπροσωπεύει το παρελθόν και την αρσενική μας πλευρά. Δηλαδή, τον ορθολογισμό, την αποφαστικότητα, την πρωτοβουλία, την ανάληψη ευθυνών, την επιθετικότητα και ότι άλλο μπορεί να σημαίνει για μας αρσενικό.

Το αριστερό πόδι αντιπροσωπεύει το παρόν και την θηλυκή μας πλευρά. Δηλαδή, την διαίσθηση, την ευαισθησία, την ευελιξία, την υποχωρητικότητα, την ανάλυση και ότι άλλο εμείς συνδέουμε με τη θηλυκότητα. Αν εμφανίζονται προβλήματα υγείας κυρίως δεξιά τότε υπάρχουν μπλοκαρίσματα που αφορούν το παρελθόν ή την αρσενική μας πλευρά. Αν εμφανίζονται προβλήματα κυρίως αριστερά, αφορούν τον παρόν και την θηλυκή μας πλευρά.

 

ΤΑ ΝΥΧΙΑ
Αν εισχωρούν στη σάρκα σημαίνει
ανάγκη για προστασία. Αν αυτό συμβαίνει στο μεγάλο δάκτυλο, υποδηλώνει ανάγκη προστασίας του
τρόπου σκέψης και μερικές φορές ακόμα και ισχυρογνωμοσύνη. Στα άλλα είναι σχετικά με την ερμηνεία τους.

ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ
Οταν τα δάκτυλα είναι προς τα πάνω: Άνθρωπος δραστήριος και ευέξαπτος. Αν πάλι τα δάκτυλα είναι γυρισμένα προς τα κάτω, τότε υπάρχει φόβος των ευθυνών ή φόβος της αποτυχίας.
Όταν τα δάκτυλα έχουν μεγάλα κενά μεταξύ τους, τότε ο άνθρωπος αυτός έχει ανοιχτό μυαλό και έμπνευση. Όσο πιο μακριά και λεπτά δάκτυλα έχει τόσο πιο δημιουργικός και ευφάνταστος είναι. Τα δάκτυλα αυτά ανήκουν, συνήθως, σε καλλιτέχνες. Αντίθετα, α πρακτικοί άνθρωποι έχουν κοντά και χοντρά δάκτυλα. Τα φαρδιά τετράγωνα δάκτυλα δείχνουν άνθρωπο πιο ευέλικτο και διπλωμάτη από κάποιον με μυτερά δάκτυλα που έχουν όσοι πάνε
κατ' ευθείαν στο θέμα τους χωρίς πολλές περιστροφές.

ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΚΤΥΛΟ
Αντιπροσωπεύει την σκέψη και την λογική. Το δεξί μεγάλο δάκτυλο δείχνει τον τρόπο σκέψης στο παρελθόν και το αριστερό, τον τρόπο που σκεπτόμαστε τώρα. Ένα κυρίαρχο μεγάλο δάκτυλο, δείχνει έναν άνθρωπο που κινείται πάντα βάσει της λογικής. Αν υπάρχει κότσι και το δάκτυλο τείνει να κρυφτεί από το δεύτερο, τότε υποχωρούμε στις απόψεις μας προκειμένου να γίνουμε αποδεκτοί.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟ
Ένα δεύτερο δάκτυλο μακρύτερο από τα άλλα δείχνει άνθρωπο ιδιαίτερα
συναισθηματικό και παρορμητικό. Κάνει πάντα ότι λέει η καρδιά του. Επίσης, μπορεί να υποδεικνύει έναν άνθρωπο εύθικτο γιατί πληγώνεται εύκολα.

ΤΡΙΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ
Το δάκτυλο την δράσης, των δραστηριοτήτων και της ενστικτώδους επιβίωσης, επειδή σχετίζεται με την καριέρα. Ένα μακρύ τρίτο δάκτυλο δείχνει ότι θα γινόταν θαυμάσιος ελεύθερος επαγγελματίας ενώ αντίθετα με εξαιρετικά κοντό, καλά θα ήτανε να προσανατολιστεί σε μια εξαρτημένη εργασία.
Και όπως λένε, υπάρχουν τρία είδη ανθρώπων:
Αυτοί που δημιουργούν ευκαιρίες. Αυτοί που παρακολουθούν τις ευκαιρίες. Και αυτοί που αναρωτιούνται. Ποιες ευκαιρίες;


ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ
Το δάκτυλο της επικοινωνίας. Όσο πιο μακρύ και ίσιο τόσο μεγαλύτερη η ευκολία του ατόμου να φτιάχνει γέφυρες επικοινωνίας, με τους άλλους. Στρίβει προς τα μέσα ή κρύβεται κάτω από το τρίτο δάκτυλο: ντροπαλός, δυσκολεύεται να εκφραστεί.


ΠΕΜΠΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ
Το πέμπτο δάκτυλο εκφράζει την ασφάλεια σε σχέση με την οικογένεια. Η ασφάλεια προσφέρει ένα ισχυρό θεμέλιο για την πρόοδο, την ευελιξία και την ανεξαρτησία. Κρυμμένο κάτω από το τέταρτο: αυτός που υποχωρεί στις κοινωνικές και οικογενειακές πιέσεις. Επηρεάζεται εύκολα από την οικογένεια.


ΚΑΛΟΙ
Όταν οι κάλοι δεν οφείλονται σε σκληρά παπούτσια αλλά κάποτε εμφανίζονται ξαφνικά και ενώ φοράτε τα βιολογικά καθημερινά σας παπούτσια, τότε αυτοί έχουν κάτι να πουν για την υγεία σας και όχι μόνο.

Τα πόδια μας είναι χάρτες της προσωπικότητας μας και αλλάζουν σύμφωνα με αυτά που βιώνουμε. Να φροντίζουμε και να αγαπάμε τα πόδια μας και να προσέχουμε «να νιώθουν» άνετα στα παπούτσια γιατί στο κάτω κάτω της γραφής πάνω τους στηρίζουμε τα βήματα μας στην ζωή. Γι' αυτό πρέπει να τα φροντίζουμε και να ακούμε τι μας λένε.