neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Πολιτιστικά ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
facebook
Έχουμε 16 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

biblio lowΣτις 24 Απριλίου ξεκινά και επισήμως τη λειτουργία της η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Σμύρνης η οποία στεγάζεται στην οδό Αϊδινίου 28 σε ένα δημοτικό νεοκλασικό ανακαινισμένο κτίριο τη βίλα Βερνίκου. Η συλλογή της Βιβλιοθήκης μετρά ήδη 4.000 τίτλους που καλύπτουν διαφορετικές θεματικές ενότητες, ενώ αξιοσημείωτη είναι η συλλογή εγχειριδίων που αφορούν την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Σμύρνης, ως συνδετικός κρίκος παρελθόντος και παρόντος και διαχρονικός αναμεταδότης αξιών.

Στόχος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης είναι να αποτελέσει η Βιβλιοθήκη εστία φιλαναγνωσίας και πνευματικής δημιουργικής συνπύπαρξης επισκεπτών όλων των ηλικιών και κάθε δημοτικής κοινότητας. «Στα βιβλία κάθε εποχής αποτυπώνεται το πολιτιστικό στίγμα ενός λαού και αναδεικνύεται η πνευματική του ταυτότητα και εξέλιξη», εξηγεί ο Βαγγέλης Χατζατουριάν, διευθυντής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, ο οποίος θεωρεί ότι η Βιβλιοθήκη θα αποτελέσει σημείο δημιουργικής συνάντησης για τους δημότες της Νέας Σμύρνης και όχι μόνο.

H Βιβλιοθήκη περιβάλλεται από έναν υπέροχο φυσικό χώρο που προσφέρεται για πρωινές αναγνώσεις και εσπερινές βιβλιοπαρουσιάσεις. Το φυσικό φως που διαχέεται σε όλο το κτήριο συντελεί στη δημιουργία ενός φιλόξενου χώρου για ατομική, καθώς και συνεργατική ανάγνωση και μάθηση, με το χώρο του αναγνωστηρίου να αποτελεί σημείο δημιουργικής συνάντησης. Σε δεύτερο χρόνο ο Πολιτιστικός Οργανισμός σχεδιάζει να επεκτείνει τη διαρρύθμιση στο υπόγειο το οποίο βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον κήπο. Με τη μελλοντική αναδιαμόρφωση του υπογείου και του κήπου η Βιβλιοθήκη θα μπορεί να φιλοξενεί χώρους εναλλακτικής ανάγνωσης και παιδικής βιβλιοθήκης και υπαίθριες χρήσεις, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η συλλογή της δανειστικής Βιβλιοθήκης ανταποκρίνεται πλήρως στις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις και προκλήσεις του πνεύματος της εποχής μας, περιλαμβάνοντας ένα ευρύ φάσμα 4000 βιβλίων που οι υπεύθυνοί της φιλοδοξούν κάθε χρόνο να ανανεώνουν με νέους τίτλους και καινούργιες εκδόσεις. Τα βιβλία διαχωρίζονται θεματικά στις παρακάτω κατηγορίες:

IMG 1163 low  Γενικά έργα

  Φιλοσοφία – Ψυχολογία – Παραφυσικά φαινόμενα

  Θρησκεία

  Κοινωνικές επιστήμες

  Γλώσσα και γλωσσολογία

  Θετικές επιστήμες

  Εφαρμοσμένες επιστήμες και τεχνολογία

  Τέχνη

  Λογοτεχνία ( νεανική – εφηβική- σύγχρονη – κλασσική)

  Γεωγραφία

  Ιστορία

  Αλλοι επιστημονικοί κλάδοι

Στην αίθουσα χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών λειτουργεί Ψηφιακή Βιβλιοθήκη με πρόσβαση σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε εκατοντάδες τίτλους από σημαντικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Να σημειωθεί ότι οι δωρέες βιβλίων θα γίνονται δεκτές μετά τον έλεγχο από ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης.

aidinioy lowΩράριο Λειτουργίας:

Χειμερινό Δευτέρα έως Σάββατο 9:00 – 14:00, Δευτέρα & Τετάρτη 9:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00

Εαρινό Δευτέρα έως Σάββατο 9:00 – 14:00, Δευτέρα & Τετάρτη 9:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00

Για περισσότερες πληροφορίες Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης

210 9310408 και 2132025922 & 924   Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.