neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Αθλητισμός ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΤΣΑΚΙΡΗΣ – ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
facebook
Έχουμε 6 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

Με πιο ώριμη σκέψη και μετά την απόφαση που πήρε τελικά κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Σμύρνης στην επεισοδιακή συνεδρίαση της 18ης Ιουνίου, ο κ. Τσακίρης απέφυγε να κάνει δηλώσεις για το θέμα και δεν απέκλεισε την κατασκευή του γηπέδου, όπως είχε κάνει εν θερμώ το βράδυ της 18ης Ιουνίου. Από την άλλη ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης κ. Κουτελάκης μπορεί να αρνήθηκε την κατασκευή εμπορικού κέντρου στο χώρο του γηπέδου υποσχέθηκε όμως ή να βοηθήσει ο Δήμος οικονομικά ή να αναζητήσει πόρους για να μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο. «Πιστεύω πως με ψυχραιμότερες σκέψεις για την ουσία της βούλησής μας ο κ. Τσακίρης θα επιστρέψει στο τραπέζι της συζήτησης. Η μεγαλύτερη ασφάλεια για τον κύριο Τσακίρη είναι η ύπαρξη ενός Δήμου που τα έχει δώσει όλα διαχρονικά για τον Πανιώνιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτελάκης.

Με πιο ώριμη σκέψη και μετά την απόφαση που πήρε τελικά κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Σμύρνης στην επεισοδιακή συνεδρίαση της 18ης Ιουνίου, ο κ. Τσακίρης απέφυγε να κάνει δηλώσεις για το θέμα και δεν απέκλεισε την κατασκευή του γηπέδου, όπως είχε κάνει εν θερμώ το βράδυ της 18ης Ιουνίου. Από την άλλη ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης κ. Κουτελάκης μπορεί να αρνήθηκε την κατασκευή εμπορικού κέντρου στο χώρο του γηπέδου υποσχέθηκε όμως ή να βοηθήσει ο Δήμος οικονομικά ή να αναζητήσει πόρους για να μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο. «Πιστεύω πως με ψυχραιμότερες σκέψεις για την ουσία της βούλησής μας ο κ. Τσακίρης θα επιστρέψει στο τραπέζι της συζήτησης. Η μεγαλύτερη ασφάλεια για τον κύριο Τσακίρη είναι η ύπαρξη ενός Δήμου που τα έχει δώσει όλα διαχρονικά για τον Πανιώνιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτελάκης.

ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΣΑΚΙΡΗ

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Τσακίρης στο Sportime.gr και οι οποίες ήρθαν στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Τρίτης 19/6/2007 ανέφερε: «Δεν θα κάνω καμία δήλωση αν πρώτα δεν γίνουν δύο πράγματα. Να καθαρίσει το κεφάλι μου διότι αυτή είναι μία από τις πιο στενάχωρες στιγμές που βιώνω ως Πανιώνιος και δεύτερον αφού διαβάσω την οριστική απόφαση».

Γεγονός είναι πάντως ότι ο κ. Τσακίρης έμεινε ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από τη συζήτηση του θέματος του νέου αθλητικού κέντρου του Πανιωνίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Σμύρνης, καθώς είδε το δρόμο για την υλοποίηση του οράματός του, για το οποίο αγωνίζεται εδώ και 1,5 χρόνο, να βρίσκει εμπόδια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τις 16/5/2007 ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ είχε ήδη προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες για την υλοποίηση του οράματος του ιστορικού συλλόγου. Στα μέσα Μαΐου και λίγο πριν έρθει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Σμύρνης ο Πανιώνιος ΓΣΣ είχε ανακοινώσει την υπογραφή της σύμβασης με την εταιρεία DIMAND για τη Β' φάση υλοποίησης του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου του Συλλόγου.

Η λίστα των ενεργειών που περιλαμβάνει η Β' φάση σύμφωνα με τη νέα σύμβαση είναι:  

- Ανάθεση οριστικής αρχιτεκτονικής, στατικής και ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης, καθώς και της οριστικής κυκλοφοριακής μελέτης.  

- Ανάθεση μελετών για την λειτουργική και περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου
- Ολοκλήρωση επιχειρηματικού σχεδίου και τεκμηρίωση αυτού.
- Εκπόνηση σειράς ποσοτικών και ποιοτικών ερευνών αγοράς
- Παρουσίαση του έργου σε τράπεζες
- Κατασκευή μακέτας του έργου
Το κόστος της Β΄ φάσης ανέρχεται στο ποσό του 1,35 εκατ. ευρώ (ενώ το κόστος της Α’ φάσης ανήλθε στο ποσό των 800.000 ευρώ), ενώ το συνολικό κόστος του αθλητικού κέντρου θα ανέλθει σε 60 εκ. ευρώ περίπου.
Στην σχετική ανακοίνωση που είχε εκδοθεί τότε αναφερόταν σχετικά: «Προϋπόθεση συνέχισης του έργου είναι η έγκριση των παραπάνω μελετών από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Νέας Σμύρνης, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες. Στις εγκρίσεις αυτές, καθώς και στο πόσο εφικτό θα αποδειχθεί το επιχειρηματικό σχέδιο έγκειται και η κρισιμότητα της Β΄ φάσης η οποία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2008. Τότε θα παρθεί και η τελική απόφαση για την υλοποίηση -ή μη- του έργου”.

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, πάντως, και την απόρριψη της κατασκευής εμπορικού κέντρου στο χώρο του γηπέδου, το ζητούμενο είναι αν θα μπορέσει να βρεθεί λύση που να αντισταθμίζει την απώλεια των εσόδων από τα καταστήματα που θα κατασκευάζονταν και η οποία να ικανοποιεί τον επενδυτή.

  

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης κ. Κουτελάκης πάντως τόσο κατά τη συζήτηση της 18ης Ιουλίου, όσο και σε δηλώσεις του την επόμενη μέρα στον Super Spor FM 94,6 δήλωσε για το θέμα του νέου γηπέδου:

«Το θέμα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με θετική χροιά. Υπάρχει κορυφαία ανάγκη να στείλουμε θετικό μήνυμα σ’ αυτούς που ενδιαφέρονται να κατασκευάσουν το έργο... Υπάρχει όμως πρόβλημα με την ύπαρξη ενός εμπορικού κέντρου 12.000 τ.μ. Βεβαίως ήταν πολύ λογικό να σχεδιαστεί για να γίνει απόσβεση της επένδυσης... Εδώ τώρα έρχεται η δική μας κρίσιμη παρουσία, δεν πρέπει να αποφασίσουμε ελαφρά τη καρδία, αλλά πρέπει να διερευνήσουμε τις δυνατότητες να μειώσουμε δραστικά τον όγκο του ή και να το εξαλείψουμε. Επί της ουσίας όμως του έργου υπάρχει συμφωνία. Σήμερα ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση. Προτείνω αρχικά να πούμε ΝΑΙ στο πολυδύναμο αθλητικό κέντρο. Να μπούμε όμως άμεσα στον προβληματισμό για το πως με ποιό τρόπο θα αντικαταστήσουμε το εμπορικό κέντρο...  Πάντοτε, υπάρχουν λύσεις ενδεχομένως και σ’ αυτά που αρχικά φαίνονται ως αδιέξοδα. Η Δημοτική Αρχή με την πλειοψηφία της θα φέρει το θέμα, θα βρει λύσεις και θα συνεχίσει το έργο.
Ο Δήμος αναζητούσε ομοφωνία για ένα έργο τόσο μεγάλης κλίμακας και τόσο μεγάλου κόστους. Είναι μία καλή βάση για να γίνει αυτό το αθλητικό κέντρο και να μην υπάρχουν αντιρρήσεις. Είναι αλήθεια πως το Δημοτικό Συμβούλιο είπε ναι στο αθλητικό κέντρο, ως πρώτη φάση. Ο Δήμος της Νέας Σμύρνης είναι κύριος του χώρου και χθες δέχτηκε κατά πλειοψηφία την ανέγερση του γηπέδου. Ενέκρινε τις μικρές παρεκκλίσεις, αλλά εξέφρασε αντιρρήσεις για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου ως πόλο έλξης της ευρύτερης κίνησης της περιοχής.
Ζητήσαμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να δούμε πώς ο ίδιος ο Δήμος Νέας Σμύρνης θα συμβάλει στο έργο είτε ο ίδιος οικονομικά είτε αναζητώντας οικονομικούς πόρους, προκειμένου να καλυφθεί η απώλεια εσόδων από τη μη δημιουργία εμπορικού κέντρου. Εμείς λέμε ελάτε να δούμε πώς μπορούμε να συμμετάσχουμε κι εμείς σε αυτό το πρότζεκτ. Με βάση την τελική τοποθέτηση του κύριου Τσακίρη, που είπε πως θα πρέπει να μιλήσουμε τις επόμενες δύο ημέρες, και αφού ο Δήμος πάρει το business plan και το μελετήσει, εμείς τουλάχιστον σαν δημοτική αρχή θα αρχίσουμε να αναζητούμε τρόπους για να έχουμε συμμετοχή στο πρότζεκτ», ανέφερε ο κ. Κουτελάκης και συνέχισε «Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, που είναι ευτύχημα που βρίσκεται στην ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη, πιστεύω πως με ψυχραιμότερες σκέψεις για την ουσία της βούλησής μας θα επιστρέψει στο τραπέζι της συζήτησης. Η μεγαλύτερη ασφάλεια για τον κύριο Τσακίρη είναι η ύπαρξη ενός Δήμου που τα έχει δώσει όλα διαχρονικά για τον Πανιώνιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Γιώργος Κουτελάκης.