neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Πολιτιστικά ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ
facebook
Έχουμε 11 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

polytexno.jpgΤο Πολύτεχνο Καλλιτεχνικό Κέντρο είναι ένας  νέος, πολύ όμορφος πολυχώρος στο κέντρο της Νέας Σμύρνης, (Κρήνης 20) που αγκαλιάζει, φιλοξενεί, ενθαρρύνει και προωθεί κάθε καλλιτεχνική ανησυχία.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το «Πολύτεχνο» αναφέρει: «Στην προσπάθεια μας να έχουμε πάντα κάτι νέο, ενδιαφέρον και επίκαιρο να προτείνουμε σε σας που μας εμπιστεύεστε όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε γενικά για τις δραστηριότητες του πολύτεχνου όσο και  για τα μαθήματα  Pilates που ξεκινάνε τον μήνα Οκτώβριο. Επίσης θέλουμε να σας πούμε ότι σύντομα( μέσα στον Οκτώβριο) ξεκινάνε σεμινάρια φωτογραφίας με τον βραβευμένο νέο καλλιτέχνη Φωτογράφο Θοδωρή Φράγκο.
Λειτουργούν τα παρακάτω  τμήματα: Τμήμα Μουσικής για Μωρά, Θέατρο, Ζωγραφική, Χορός, Γυμναστική:Pilates-yoga, κουκλοθέατρο, Καραγκιόζη, φωτογραφία, σκηνοθεσία και σενάριο.
Διαθέτει ακόμα στούντιο στο οποίο μπορούν μικρά σύνολα να κάνουν πρόβες ή να φτιάξουν  Demo.
Ένα εκλεκτό επιτελείο νέων καλλιτεχνών- παιδαγωγών, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σ’ ένα ζεστό  και άνετο περιβάλλον στο ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο της οδού Κρήνης(πρώτη παράλληλος της Ε. Βενιζέλου, κάτω από την τράπεζα Κύπρου, στάση τραμ: Μεγάλου Αλεξάνδρου).
Τμήμα Μουσικής για Μωρά:Το πρόγραμμα αυτό αναφέρεται σε μωρά ηλικίας 18 μηνών ως τριάμισι ετών τα οποία συνοδεύονται μ΄ ένα από τους γονείς του ή κατ’ εξαίρεση με άλλο οικείο πρόσωπο. Επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι  η ενασχόληση με την μουσική και η ακρόαση ορισμένων ειδών μουσικής έχει πολύ ευεργετικά αποτελέσματα. Ακόμη η συναναστροφή  με παιδιά της ίδιας ηλικίας, και ταυτόχρονα η υποστήριξη που δέχονται από  τους γονείς τους στο πρόγραμμα αυτό, τα κάνει πιο κοινωνικά και  βοηθά να αποκτήσουν ανεξαρτησία και  αυτοπεποίθηση.
Εργαστήρι Ζωγραφικής: Τμήματα για παιδιά και ενήλικες.
Σχολή Χορού: Διδάσκονται παραδοσιακοί-λαϊκοί, Ευρωπαϊκοί, Λάτιν και Μοντέρνοι χοροί Hip-Ηop,Break dance.         
Pilates: Τα μαθήματα γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα, σε γκρουπ με μέσο όρο 5 άτομα και είναι τόσο πρωινά όσο και απογευματινά σε τιμές προσιτές για όλους.
Τα οφέλη των ασκήσεων Pilates είναι σημαντικά, τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό, αφού έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν το άγχος. Πιο συγκεκριμένα, για τις ασκήσεις αυτές απαιτείται αυτοσυγκέντρωση και σωστές αναπνοές, με αποτέλεσμα το σώμα και το μυαλό να εξισορροπούνται, και να λειτουργούν σαν ένα. Έτσι, δίνεται έμφαση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα των κινήσεων, που είναι ομαλές και συγχρονισμένες.
Δεν απαιτείται σωματική καταπόνηση, ούτε πλήθος επαναλήψεων. Αρκεί ένα μεθοδικό πρόγραμμα ασκήσεων που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του σώματος, θα εκτελείται με ακρίβεια και θα επιβλέπεται από ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες.
Σήμερα, όλο και περισσότεροι ορθοπεδικοί ιατροί και φυσιοθεραπευτές συνιστούν το Pilates σε ανθρώπους με προβλήματα στην σπονδυλική τους στήλη.
Δωρεάν το πρώτο μάθημα στα παρακάτω τμήματα: χορού, ζωγραφικής, θεάτρου, γυμναστικής- Pilates-yοga
Πληροφορίες: τηλ. 2109345928 ,2109374351