neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Παραπολιτικά
facebook
Έχουμε 12 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

Παραπολιτικά

Το θέμα της κατασκευής του νέου Αθλητικού Κέντρου του Πανιωνίου σχολιάστηκε ξανά σε προηγούμενη συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αρφορμή ήταν το αίτημα της παράταξης της κας Κατσέλη και της «Κίνησης Πολιτών» να ακυρωθούν οι παλαιότερες αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου που έλεγαν ΝΑΙ στον εκσυγχρονισμό του γηπέδου...

Περισσότερα...

Στο Δήμο μας από την αρχή του χρόνου έχουν λάβει χώρα αρκετές δράσεις που αφορούν το περιβάλλον, με κυριότερη την προσπάθεια οργάνωσης των ενεργών πολιτών και των φορέων της πόλης και την υλοποίηση της Τοπικής ΑΤΖΕΝΤΑ 21. Το Δίκτυο ΑΤΖΕΝΤΑ 21 είναι μια διαδικασία κατά την οποία κάθε Δήμος, πόλη, ή χωριό οργανώνει ομάδες εθελοντών οι οποίοι σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές ασχολούνται με θέματα «αειφόρου ανάπτυξης» (δηλαδή οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης που δεν συνεπάγεται την καταστροφή του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων αλλά, αντιθέτως, εγγυάται την ορθολογική βιωσιμότητά τους) και ξεκίνησε ως ιδέα από τη συνδιάσκεψη κορφής του ΟΗΕ στο Ρίο το 1992.Η εφημερίδα μας χαιρετίζει με ιδιαίτερη χαρά την πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Ν. Σμύρνης και δηλώνει ότι θα στηρίξει ενεργά και θα προβάλλει οποιαδήποτε ενέργεια και δράση αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη των κοινωνιών με την ελπίδα να βοηθήσει με τις μικρές της δυνάμεις να φτάσει το μήνυμα σε όσον το δυνατό περισσότερους αποδέκτες και να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

Περισσότερα...

Έπρεπε να συμβούν σεισμοί, λοιμοί και καταποντισμοί, να λιώσουν οι πάγοι παγκοσμίως, να εξαφανιστούν τα δάση του πλανήτη, να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά όλο το σκηνικό της Αποκάλυψης του Ιωάννη, για να ξεκινήσει η παγκόσμια μηχανή να κινητοποιείται και να παίρνει στα σοβαρά την προστασία του περιβάλλοντος και το μέλλον του πλανήτη που σίγουρα κινδυνεύει... Από τη συνδιάσκεψη κορφής του ΟΗΕ στο Ρίο το 1992 και από το Πρωτόκολλο του Κιότο το 1997 πέρασαν πολύτιμα χρόνια μέχρι να ενημερωθούν και να πειστούν οι κοινωνίες για την αναγκαιότητα της αειφόρου ανάπτυξης, της μείωσης των ρύπων και την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου και την εφαρμογή της Ατζέντας 21. Ας μην αφήσουμε ούτε μια μέρα ακόμα ανεκμετάλλευτη...

Περισσότερα...

Μακρύ κατηγορώ στη Δημοτική Αρχή εξαπέλυσαν το μήνα που μας πέρασε η παράταξη της «Αριστερής Παρέμβασης στους δρόμους της πόλης» και ομάδα ενεργών πολιτών, οι οποίοι ήταν αντίθετοι με την προσωπική άδεια που έδωσε ο Δήμαρχος σε καφετέρια για να τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα στο «Μπούρμπουλα» (το στεγασμένο χώρο στην Κεντρική Πλατεία δίπλα από το άγαλμα του Βενιζέλου).

Περισσότερα...

«Η συμπεριφορά των δημοτών ήταν απαράδεκτη και εμείς όμως από την πλευρά μας δεν πρέπει να τους «χαϊδεύουμε», αλλά πρέπει να βοηθάμε στην αξιοπρεπή διεξαγωγή των συνεδριάσεων» είπε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τζουλάκης αναφερόμενος στους ενεργούς πολίτες που παραβρέθηκαν σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο για να υπερασπιστούν το χώρο του «Μπούρμπουλα».

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...