neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Παραπολιτικά
facebook
Έχουμε 31 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

Παραπολιτικά

Είχαμε σχολιάσει και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας τις ικανότητες και την ταχύτητα του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τζουλάκη, οι οποίες όμως απ’ ότι φαίνεται εξελίσσονται... Η διαδικασία προχωράει σαν από κασέτα: Θέμα πρώτο, ερωτήσεις, τοποθετήσεις, ψηφίζετε ομόφωνα. Θέμα δεύτερο, ερωτήσεις, τοποθετήσεις, ψηφίζετε ομόφωνα κ.ο.κ. Μέχρι και το πρόσφατο θέμα αλλαγής χρήσης του «Γαλαξία», ένα ιδιαίτερο θέμα που τόσο σάλο είχε προκαλέσει, προσπάθησε να το περάσει σε χρόνο ντε - τε  προκαλώντας ακόμα και την αντίδραση του Δημάρχου: «Στάσου ένα λεπτό βρε παιδί μου οι άνθρωποι θέλουν να μιλήσουν...». 

Τη διακοπή της συνεργασίας του με το δήμο ανακοίνωσε με επιστολή του ο «Μίλωνας» στον Οργανισμό Νεολαίας Άθλησης. Αιτία τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα του αθλητικού συλλόγου της πόλης μας, τα οποία όπως ανέφερε στην επιστολή του δεν του επιτρέπουν πλέον να κάνει «κοινωνικές προσφορές».

Τώρα τι είδους «κοινωνική προσφορά» προσέφερε στο δήμο μέχρι πρότινος δεν ξέρω ακριβώς. Απ’ ότι άκουσα, όμως, τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Πρόεδρος του ΟΝΑ κ. Συρίγος διευκρίνησαν ότι η χρήση των εγκαταστάσεων του «Μίλωνα» δεν γινόταν δωρεάν: 120.000 είχε πληρώσει έναντι μισθωμάτων ο δήμος τα έτη 2004 & 2005 (για να τον βοηθήσει έμμεσα να κατασκευάσει κλειστό γήπεδο) και 122.000 περίπου είχε καταβάλει ο ΟΝΑ για μισθώματα της περιόδου 2003 έως και 2006. Σύνολο δηλαδή 244.000 περίπου ευρώ (!) και δεν το διέψευσε κανείς...

Αν δηλαδή δεν ήταν «κοινωνική προσφορά» θα ζήταγαν εφταψήφιο νούμερο...

Η αιτία, πάντως, της  διακοπής της παραπάνω συνεργασίας ήταν πιθανότερα η καθυστέρηση πληρωμής προς το ιστορικό σωματείο της πόλης μας της τακτικής επιχορήγησης 35.000 ευρώ του δήμου για το έτος 2006. Ο Μίλωνας, ασχέτως με τα παραπάνω μισθώματα που είχε λάβει, αισθάνθηκε αδικημένος γιατί οι διαδικασίες για την εκταμίευση των επιχορηγήσεων των υπόλοιπων αθλητικών σωματείων είχαν κινηθεί γρηγορότερα και αυτά έλαβαν τις επιχορηγήσεις τους έγκαιρα.

Το ένταλμα, βέβαια, για το «Μίλωνα» είχε κοπεί μέσα στο 2006, αλλά δεν εξοφλήθηκε μέχρι τη λήξη του έτους και παρόλο που παλαιότερα τέτοιου είδους εντάλματα πληρωνόταν κανονικά τον επόμενο χρόνο, φέτος για πρώτη φορά η Πάρεδρος δεν ενέκρινε την πληρωμή του (όπως δεν ενέκρινε και την πληρωμή άλλων 10 επιχορηγήσεων σε πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας), ενώ και το Ελεγκτικό Συνέδριο τα επέστρεψε ως αθεώρητα, όπως ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος,

Ο Μίλωνας, πάντως, θεώρησε σκόπιμη από τη δημοτική αρχή την καθυστέρηση της πληρωμής της επιχορήγησης και μάλιστα ο Πρόεδρος του «Μίλωνα» κ. Ράπτης  κατηγόρησε το Δήμαρχο, ότι απέφευγε να ορίσει συζήτηση για το θέμα, ότι τα αίτια της καθυστέρησης ήταν πολιτικά και ότι εδράζουν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές...

(Σ.Σ. να αναφέρουμε για όσους δεν γνωρίζουν ότι ο κ. Ράπτης ανήκει στο ψηφοδέλτιο της κα Κατσέλη και είναι πρώτος επιλαχών, ενώ 3 στελέχη του Μίλωνα είχαν κατεβεί στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου).

Και «ίσως», λέω «ίσως» τελικά ο κ. Ράπτης να μην είχε άδικο... Παρόλο που ο Δήμαρχος είχε το τέλειο άλλοθι (ήταν η πρώτη φορά που η Πάρεδρος δεν ενέκρινε παρόμοια εντάλματα και το γεγονός δεν ήταν προβλέψιμο) και θα μπορούσε κάποιος να σταματήσει τη συζήτηση εκεί, ο Δήμαρχος αποφάσισε ξαφνικά και ενώ η συζήτηση είχε φτάσει σχεδόν στο τέλος της να κάνει εκ βαθέων εξομολογήσεις.

Περισσότερα...

Να αναφερθούμε και σ’ ένα πολιτικό πρόσωπο όχι της τοπικής αλλά της κεντρικής πολιτικής σκηνής που βρέθηκε πρόσφατα στα χωρικά μας ύδατα. Ο λόγος για τον βουλευτή της Β’ Αθηνών και τ. υπουργό κ. Αλέκο Παπαδόπουλο, ο οποίος ξέκλεψε λίγο χρόνο από το βαρύ πρόγραμμά του για να βρεθεί στο «Μίλωνα». Και μην φανταστείτε ότι το θέμα  έχει σχέση με τις παραπάνω συγκρούσεις «Μίλωνα» και Δήμου... καμία σχέση!

Σε τουρνουά ταβλιού συμμετείχε ο άνθρωπος και μάλιστα δικαιώνοντας τη φήμη του δεινού ταβλαδόρου που κατέχει κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλητής! Και μιας και βρισκόμαστε και σε λανθάνουσα προεκλογική περίοδο να ευχηθούμε στον κ. Υπουργό και εις ανώτερες πρωτιές!

Περισσότερα...

Σελίδα 69 από 69

69
Επόμενο
Τέλος