neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Υγεία
facebook
Έχουμε 18 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

Υγεία

Ο καπνός του τσιγάρου προκαλεί παγκοσμίως 4.000.000 θανάτους ετησίως, αριθμός που πρόκειται να ανέλθει στα 10.000.000 το 2020 αν διατηρηθεί ο μέχρι στιγμής ρυθμός αύξησης των καπνιστών

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ένας στους δύο καπνιστές που ξεκινούν το κάπνισμα σε νεαρή ηλικία θα πεθάνουν τελικά πρόωρα από νόσο που σχετίζεται με το κάπνισμα.

Αν και υπάρχει κάποια πληροφόρηση σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί το κάπνισμα ίσως δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό ότι :

Οι 4000 περίπου χημικές ουσίες που περιέχονται στον καπνό του τσιγάρου και η χρόνια έκθεση σ' αυτές ευθύνονται για :

Περισσότερα...

Η επιθυμία για ένα ελκυστικό χαμόγελο με λευκά δόντια ήταν πάντα το πρωταρχικό ενδιαφέρον για τον επισκέπτη ενός οδοντιάτρου. Τα ευχάριστα νέα είναι πως δεν είναι πια ανάγκη να μένει κανείς με ένα χαμόγελο με το οποίο δεν είναι ικανοποιημένος. Η λεύκανση των δοντιών έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια και μπορεί να επαναφέρει τα δόντια στην αρχική τους λευκότητα ικανοποιώντας τις αισθητικές ανάγκες των ασθενών με λογικό κόστος σε χρόνο και χρήματα.

Περισσότερα...

Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν γίνει μεγάλα βήματα προόδου στη μελέτη του τρόπου με τον οποίο τα παιδιά μαθαίνουν και λειτουργούν μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Έχουν διερευνηθεί τα προβλήματα που τυχόν παρεμποδίζουν τη σχολική διαδικασία και συχνά οδηγούν σε ανεξήγητη αποτυχία στο σχολείο.

Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών οι οποίοι, παρόλο που έχουν δείκτη νοημοσύνης στα φυσιολογικά όρια και όλες τις προϋποθέσεις ώστε να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά στις απαιτήσεις του σχολικού συστήματος, δεν τα καταφέρνουν.

Περισσότερα...

Ο όρος αιματουρία αναφέρεται στην παρουσία αυξημένου αριθμού ερυθρών αιμοσφαιρίων στα ούρα και ονομάζεται μακροσκοπική, όταν η παρουσία αίματος είναι εμφανής και αλλάζει το χρώμα των ούρων, ή μικροσκοπική, όταν τα ούρα έχουν φυσιολογικό χρώμα άλλα ανιχνεύονται τα ερυθρά αιμοσφαίρια στα ούρα με Stick, ή κάτω από το μικροσκόπιο και είναι συχνά ενδεικτική αιμορραγίας των ουροφόρων οδών.

Ανάλογα με το πότε εμφανίζονται τα αιματηρά ούρα κατά τη διάρκεια της ούρησης, η αιματουρία διακρίνεται σε αρχική - αιματηρά τα πρώτα ούρα της ούρησης, και μετά καθαρά ούρα, σε τελική - καθαρά ούρα στην αρχή την ούρησης και αιματηρά στο τέλος, και ολική αιματουρία - τα ούρα είναι αιματηρά από την αρχή μέχρι τέλος της ούρησης.

Περισσότερα...

Η Μεσογειακή δίαιτα ή αλλιώς η δίαιτα των χωρών της Μεσογείου αντικατοπτρίζει το διατροφικό φάσμα που επικρατούσε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 σε ορισμένες περιοχές της Μεσογείου όπως η Κρήτη, τμήματα της υπόλοιπης Ελλάδας και η Νότια Ιταλία. Η διατροφή αυτή ήταν πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ψωμί, ζυμαρικά, ξηρούς καρπούς ενώ αντιθέτως ήταν φτωχή σε κατανάλωση πουλερικών, κόκκινου κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων και αυγών. Βασικά χαρακτηριστικά της δίαιτας αυτής είναι η κατανάλωση λιπαρών ψαριών και μικρών ποσοτήτων κόκκινου κρασιού καθώς και η χρήση ελαιόλαδου ως κύριου μαγειρικού λίπους. Επιστημονικές μελέτες πάνω στα συστατικά του μεσογειακού τρόπου διατροφής ανέδειξαν τη διατροφική τους αξία όσον αφορά την πρόληψη ασθενειών που ταλανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...