neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Εκπαίδευση
facebook
Έχουμε 16 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

Εκπαίδευση

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για νέες εγγραφές νηπίων στα τμήματα του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ν. Σμύρνης, για το σχολικό έτος 2007 – 2008. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν από τις 20 Μαΐου έως και τις 20 Ιουνίου στο γραφείο του Κέντρου στην Ελ. Βενιζέλου 18, 5ος όροφος, από τις 9.00 έως τις 14.00 καθημερινά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στα παιδιά των δημοτών. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 210.9357810 κ. Αθανασούλια Ελβίρα.

Περισσότερα...

Η φράση «χιλιάδες Ελληνες συνωστίζονται στο λιμάνι της Σμύρνης προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα», ήταν ένα από τα επίμαχα σημεία που είχαν προκαλέσει μεγάλη οργή για το νέο βιβλίο της ιστορίας της Στ’ Δημοτικού καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Σίγουρα η φράση είναι κάτι παραπάνω από άστοχη. Πλην, όμως, το βιβλίο δεν πρόκειται να αποσυρθεί, αλλά θα διορθωθεί, αφού εξεταστούν οι παρατηρήσεις που έχουν γίνει ξεκαθάρισε η Υπουργός Παιδείας κα Μαριέττα Γιαννάκου. Στο δήμο μας ανακοίνωση για το επίμαχο βιβλίο έχει εκδώσει μόνο ο συνδυασμός «Νέα Σμύρνη – Νέα Σελίδα - Στάθης Κούπας», ενώ εκκρεμεί η συζήτηση του θέματος και η έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Σμύρνης.

Περισσότερα...

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων του 5ου και 8ου Δημ. Σχολείων Ν. Σμύρνης σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους μαθητές των σχολείων συμμετείχαν ενεργά στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση της Action Aid. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Απριλίου παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Κουτελάκη. Πριν την έναρξη των μαθημάτων, όλοι ενώθηκαν συμβολικά σε μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τα δύο σχολεία, ενώνοντας τη φωνή τους με τις φωνές άλλων 119 χωρών για την κατοχύρωση του βασικού δικαιώματος όλων στην εκπαίδευση.

Περισσότερα...

Τη νέα υπηρεσία Συμβουλευτικής στις Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας προσφέρει, από την Τετάρτη 9 Μαΐου, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για τους ανέργους της περιοχής της Καλλιθέας, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, κατόπιν συνεννόησης με τον εργασιακό τους σύμβουλο.

Το πρόγραμμα συμβουλευτικής στις Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας, που θα διεξαχθεί στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης Καλλιθέας (Μαντζαγριωτάκη 57 και Δημοσθένους), απευθύνεται σε ανέργους με σαφή επαγγελματικό στόχο και προσόντα, για τα οποία υπάρχει ζήτηση στην αγορά εργασίας. Διαρκεί 35 ώρες και οργανώνεται σε ατομικές ή ομαδικές καθημερινές 5ωρες συναντήσεις, επί μία εβδομάδα. 

Περισσότερα...Κανονικά θα λειτουργήσουν από φέτος και οι 6 νέες αίθουσες διδασκαλίας που περιλαμβάνονται στην καινούργια πτέρυγα του 2ου - 11ου Δημοτικού Σχολείου στην οδό Βοσπόρου. Στην νέα πτέρυγα, η οποία κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τον ΟΣΚ, περιλαμβάνεται αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (αμφιθέατρο), συγκρότημα τουαλετών και κυλικείο.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...